Skip to main content

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Το γεράκι της λιτότητας και η Ελλάδα

Ο ηγέτης του FDP και νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έλεγε μόλις πριν τέσσερα χρόνια ότι «μια ενωμένη Ευρώπη θα ενισχυόταν, εάν ένα μέλος με χρόνια πάθηση έφευγε από την Ευρωζώνη, τουλάχιστον προσωρινά». Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Στοπ στον κατήφορο της λίρας, αλλά στο βάθος… capital controls

Η λίρα ανακάμπτει για δεύτερη ημέρα, ύστερα από σφυροκόπημα 11 διαδοχικών συνεδριάσεων. Αλλά όσο τη νομισματική πολιτικής της Τουρκίας χαράσσει ο Ερντογάν και όχι η κεντρική τράπεζα, δεν μπορεί να σωθεί, προειδοποιούν οι ειδικοί. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

«Καίει» περισσότερο το ρεύμα στην Ελλάδα 

Κατά 14% υψηλότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Διαβάστε γιατί εδώ. 

Άυλο διαζύγιο 

Έρχεται η εφαρμογή που θα δίνει την δυνατότητα σε ζευγάρια που επιθυμούν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους μέσω εφαρμογής στο διαδίκτυο. Ακόμη 5 ψηφιακές υπηρεσίες σύντομα στη ζωή μας. Διαβάστε ποιες εδώ

Το «προπατορικό» αμάρτημα των κορωνοϊών

To 1960 ο Thomas Francis στο άρθρο του «Περί δόγματος του “προπατορικού” αντιγονικού αμαρτήματος» περιέγραφε το μπλοκάρισμα του ανοσοποιητικού συστήματος και την αδυναμία του να αντιμετωπίσει μία μόλυνση εξαιτίας παλιότερης μόλυνσης με παρόμοιο μικρόβιο. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Διαβάστε εδώ