Skip to main content

Αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του Γ. Πατέλη ζητεί η Εισαγγελία Αρείου Πάγου

Να ασκηθεί αναίρεση κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με την οποία αποφυλακίστηκε με πλειοψηφία 4-1 ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωϋσίδης.

Η απόφαση του δικαστηρίου είχε προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος είχε ζητήσει να διαβιβαστεί το σκεπτικό προκειμένου να μελετηθεί εάν χωρεί η άσκηση αναίρεσης.

Η πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα. Σε περίπτωση που οι δικαστικοί λειτουργοί συνταχθούν με την εισαγγελική θέση, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση θα κρίνει το αίτημα της αποφυλάκισης του κατηγορουμένου.

Ο Γιώργος Πατέλης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και 2 μηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Προ ημερών, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτησή του, για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του.

naftemporiki.gr