Skip to main content

Έφη Αχτσιόγλου: Πλασματική η εικόνα περί αυξήσεων στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό

Για επιβεβαίωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ότι με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων θα έχουν απώλεια ετήσιου εισοδήματος κάνει λόγο η τομεάρχης Εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έφη Αχτσιόγλου σε σχόλιό της για την αναλογιστική μελέτη που κατατέθηκε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής από τον υπουργό Εργασίας.

«Η αναλογιστική μελέτη που ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε χθες για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι αποκαλυπτική. Η μελέτη δείχνει ξεκάθαρα ότι η μέση ετήσια σύνταξη με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μειώνεται, σε σχέση με το ισχύον σύστημα, τόσο για φέτος όσο και για όλα τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2040» αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου σε δήλωσή της.

Όπως επισημαίνει «τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση καταθέτει επιβεβαιώνουν αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδώ και μήνες καταγγείλει, ότι με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων θα έχουν απώλεια ετήσιου εισοδήματος και ότι η εικόνα περί γενικευμένων αυξήσεων που έχει δοθεί από την κυβέρνηση είναι πλασματική».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν σχετικά πως τα στοιχεία που κατέθεσε η κυβέρνηση «μιλούν από μόνα τους». Όπως ανέφεραν συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους πίνακες της ΕΕΑ «η μέση ετήσια σύνταξη με το ισχύον σύστημα το 2021 είναι 9.942 ευρώ ενώ με τη μεταρρύθμιση πέφτει στα 9.842 ευρώ». Αντίστοιχα, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «το 2025 είναι 10.504 ευρ΄ψ και με την μεταρρύθμιση πέφτει στα 10.345 ευρώ σε τρέχουσες τιμές, ενώ το 2030 είναι με το ισχύον σύστημα στα 12.041 ευρώ και με την μεταρρύθμιση φτάνει στα 12.031 ευρώ».