Skip to main content

Προς αρχειοθέτηση η δικογραφία κατά τηλεοπτικών σταθμών για μεροληψία στο δημοψήφισμα

Στον εισαγγελέα Εφετών για έγκριση αρχειοθέτησης θα διαβιβαστεί η δικογραφία που σχηματίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, σχετικά με καταγγελίες όπου τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ, παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν δημοσιογραφικά το θέμα του δημοψηφίσματος.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κ. Δεληδήμος που χειρίστηκε την υπόθεση έκρινε πως οποιαδήποτε παρέμβαση στο όλο θέμα θα συνιστούσε παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος (περί ελεύθερη προσωπικής ελευθερίας και ελευθερίας του Τύπου, κ.λπ.) αλλά και παραβίαση των σχετικών διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Σημειώνεται, ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος είχε διατάξει προκαταρκτική έρευνα έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος.

Ακόμα, ερευνήθηκε αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της απόπειρας επηρεασμού των ψηφοφόρων και της απόπειρας νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος.

Newsroom naftemporiki.gr