Skip to main content

Ιταλία: Καταθέτουν μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic

Με τις καταθέσεις μελών του πληρώματος του Norman Atlantic στις αρχές του Μπάρι ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της ναυτικής τραγωδίας, το μέγεθος της οποίας παραμένει άγνωστο καθώς ο αριθμός των αγνοουμένων εξακολουθεί να είναι αδιευκρίνιστος.

Τα μέλη του πληρώματος έφτασαν στο λιμάνι του Μπρίντιζι με το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio».

Με το ίδιο πλοίο αποβιβάστηκαν στο Μπρίντιζι και 118 Έλληνες διασωθέντες , οι οποίοι, όπως έγινε γνωστό από την ελληνική πρεσβεία, οείναι καλά στην υγεία τους και φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακή μονάδα, έξω από το Μπρίντιζι. Η αναχώρησή τους είχε αρχικά ορισθεί για σήμερα στις 8:30 ώρα Ιταλίας με αεροσκάφος που παραχώρησε δωρεάν η Aegean, πλην όμως λόγω της έντονης χιονόπτωσης σ τη διάρκεια της νύχτας, δημιουργήθηκε στρώμα πάγου στην πίστα του αεροδρομίου του Μπρίντιζι και η απογείωση του αεροσκάφους κατέστη αδύνατη. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η άφιξη στο αεροδρόμιο ειδικού μηχανήματος, που θα καθαρίσει την πίστα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται μεταξύ των ελληνικών και των ιταλικών αρχών η διασταύρωση στις λίστες των επιβατών του πλοίου, ενώ η ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ με νεότερη ενημέρωση που απέστειλε προς το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, τονίζει ότι η λίστα επιβαινόντων του δρομολογίου του πλοίου «Norman Atlantic» Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα στις 27/12/2014 περιλαμβάνει 474 άτομα.

Την ίδια ώρα στη διάθεση των αρμόδιων αρχών για επιχειρήσεις έρευνας στην Αδριατική έχουν τεθεί τέσσερα ελικόπτερα (S-70 και NH-90) του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ