Skip to main content

Κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα, χιονόνερο στα προάστια της Αθήνας

Κύμα ψύχους επικρατεί και σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα με τον υδράργυρο να έχει υποχωρήσει σε αρκετές περιοχές κάτω από το μηδέν, ενώ σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί από την Πέμπτη.

Ο υδράργυρος, χαρακτηριστικά, θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -10 έως 3 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από -6 έως 7, στην κεντρική Ελλάδα από -5 έως 7 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 9, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 6, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 10 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 1 έως 6 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Βέβαια, ανεξάρτητα της μερικής βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις βόρειες Σποράδες την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο, και χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ενδεικτικά, σε Σποράδες και Εύβοια αναμένεται χιόνι σε περιοχές με υψόμετρο από 200-300 μέτρα, σε Βοιωτία και Αττική από 300-400 μέτρα και στην Κρήτη από 700-800 μέτρα.  

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική, αναλυτικότερα, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κατά περιόδους, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα ημιορεινά και στα βόρεια τμήματα του νομού. Πρόσκαιρη χιονόπτωση είναι πιθανό να παρατηρηθεί και σε βόρεια και δυτικά προάστια με χαμηλό υψόμετρο.

Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα προοδευτικά θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως στη Χαλκιδική τις πρωινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα).
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) κυρίως στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.
Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
  
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ορεινά των νησιών του βορείου Αιγαίου πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 5 με 7, στα νότια 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
 
Ζάκυνθος
Λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

naftemporiki.gr