Skip to main content

Norman Atlantic: Στους 221 οι διασωθέντες

Στους 221 ανέρχεται ο αριθμός των διασωθέντων από το πλοίο Norman Atlantic, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών συνεχίζεται από εναέρια μέσα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων και με χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα ειδικότερα με νέα ενημέρωση απο τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, ελικόπτερο super puma της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας τις πρώτες πρωινές ώρες παρέλαβε επτά άτομα από το πλοίο μεταξύ των οποίων τρεις ‘Ελληνες, και τους μετέφερε ασφαλώς στο Λέτσε της Ιταλίας.

Ο κ. Λαγκαδιανός ανέφερε ακόμη ότι στην επιχείρηση συνδράμει επιπλέον ένα ακόμα ελικόπτερο super puma της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ, ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή απογείωσης σε ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού από την Κέρκυρα να προσεγγίσει την περιοχή και να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης. Στο σημείο μεταβαίνει επίσης και το ρυμουλκό σκάφος Ιόνιο Πέλαγος από την Πύλο για συνδρομή στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο είναι υπό πλήρη έλεγχο, ενώ οι ιταλικές αρχές μετέφεραν υγειονομικό προσωπικό επί του πλοίου προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Όπως έγινε γνωστό, λόγω ενίσχυσης των ανέμων σταμάτησε η επιχείρηση μετεπιβίβασης επιβαινόντων σε παραπλέον ιταλικό πολεμικό σκάφος, ενώ σταμάτησε και η διαδικασία ρυμούλκησης του Norman Atlantic σε λιμάνι της Ιταλίας.

Το κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας RCC ROMA ανακοίνωσε πως το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Spirit of Piraeus μαζί με τους 49 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic αναμένεται να καταπλεύσει στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Ιταλίας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Μεταξύ των 49 επιβαινόντων στο πλοίο είναι 27 Έλληνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ