Skip to main content

Ρόδος: Συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε από την Τουρκία μετανάστες

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στη Ρόδο στελέχη της τοπικής λιμενικής Αρχής, για συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ αναζητείται και τρίτος αλλοδαπός ως ένα από τα ηγετικά στελέχη της στο νησί.                             
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, για την ύπαρξη ατόμων στην περιοχή Φάνες. Άμεσα ένα περιπολικό όχημά του μετέβη στο σημείο, όπου λιμενικοί εντόπισαν κι ακινητοποίησαν ένα Ε.Ι.Χ., με οδηγό 29χρονο αλλοδαπό, στο οποίο επέβαιναν πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
 
Κατόπιν έρευνας  στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε κι άλλος αλλοδαπός, ο οποίος επίσης συνελήφθη, ομοίως για παράνομη είσοδο στη χώρα.
 
Από περαιτέρω έρευνα, εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε 25χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής- διακινητής του σκάφους που μετέφερε και αποβίβασε τους εν λόγω έξι αλλοδαπούς στη Ρόδο.
 
Σύμφωνα με το λιμενικό, η εγκληματική αυτή οργάνωση λάμβανε το ποσό των 2.500 ευρώ κατά άτομο για τη μεταφορά τους από την Τουρκία στη Ρόδο. Ο 25χρονος μετέφερε ως χειριστής με σκάφος κι αποβίβαζε τους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες στη Ρόδο, ο 29χρονος τους παραλάμβανε από το σημείο αποβίβασης και τους μετέφερε σε safe house, τμηματικά, με ΙΧ όχημα  στην πόλη της Ρόδου, ενώ και οι δύο αυτοί συλληφθέντες δρούσαν υπό τον συντονισμό και τις οδηγίες 30χρονου αλλοδαπού ο οποίος και αναζητείται και είχε συλληφθεί στο παρελθόν, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 
Το φουσκωτό σκάφος με μία εξωλέμβια μηχανή εντοπίστηκε στην ακτή από περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διενέργεια περιπολίας στην περιοχή, αναγνωρίστηκε από τους αλλοδαπούς ως το μέσο μεταφοράς τους και κατασχέθηκε από τη λιμενική Αρχή Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση.
 
Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου διασυνδεθούν και άλλα μέλη του κυκλώματος που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο, στην Αθήνα και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.