Skip to main content

Τραμπ: Είμαι πολύ σκληρότερος ενάντι της Ρωσίας σε σχέση με τον Ομπάμα

«Έχω σταθεί πολύ σκληρότερος έναντι της Ρωσίας σε σχέση με τον Ομπάμα, δείτε τα γεγονότα. Εντελώς ψευδείς ειδήσεις!», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω της έρευνας για την πιθανή σχέση της προεκλογικής καμπάνιας του, το 2016, με τη Μόσχα.

Νωρίτερα ο κ. Τραμπ είχε ευχαριστήσει, μέσω του ίδιου μέσω κοινωνικής δικτύωσης, το δίκτυο Fox για ρεπορτάζ του στο οποίο αναφερόταν στις «αποτυχίες Ομπάμα» έναντι της Ρωσίας, μεταξύ άλλων σε ό,τι αφορά την Κριμαία και τη Συρία.

«Τώρα αρχίζουμε να κερδίζουμε ξανά», τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Επιτιθέμενος δε στον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, ο Ντ. Τραμπ παραθέτει δήλωση του τέως προέδρου των ΗΠΑ πριν τις εκλογές, στην οποία ο τελευταίος σημείωνε ότι «κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να υπονοήσει ότι κάποιος θα μπορούσε να παρέμβει και να “στήσει” τις αμερικανικές εκλογές».

Στη δήλωση εκείνη ο κ. Ομπάμα είχε ζητήσει μάλιστα από τον τότε υποψήφιο Ντ. Τραμπ να πάψει να «κλαψουρίζε» και να πείσει ώστε να κερδίσει ψήφους.

Ο Ντ. Τραμπ σημειώνει στο tweet του ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έλεγε τα παραπάνω επειδή «πίστευε ότι θα κερδίσει η Διεφθαρμένη Χίλαρι και δεν ήθελε να “ταράξει τα νερά”. Όταν κέρδισε το Σώμα των Εκλεκτόρων εύκολα, όλο το παιχνίδι άλλαξε και η ρωσική δικαιολογία έγινε το νέο αφήγημα των Δημοκρατικών».

naftemporiki.gr