Skip to main content

Συνελήφθη και δεύτερη γυναίκα για την υπόθεση δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Και δεύτερη γυναίκα έχει τεθεί υπό κράτηση στη Μαλαισία, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν, όπως μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η γυναίκα θα παραμείνει υπό κράτηση για επτά ημέρες μαζί με την πρώτη γυναίκα που συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ χθες Τετάρτη.

Η αστυνομία της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι η δεύτερη συλληφθείσα είχε διαβατήριο από την Ινδονησία, ενώ αναγνωρίστηκε από τηλεοπτικό υλικό (CCTV footage) στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Χθες η μαλαισιανή αστυνομία έθεσε υπό κράτηση μια γυναίκα που έφερε βιετναμέζικα ταξιδιωτικά έγγραφα και ανακοίνωσε ότι αναζητά «μερικούς» ακόμα ξένους ύποπτους στην υπόθεση του θανάτου του Κιμ Γιόνγκ Ναμ, που αρκετές πηγές θεωρούν πολιτική δολοφονία.

Βουλευτές της Νότιας Κορέας ανέφεραν πως η υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας υποπτεύεται ότι δύο Βορειοκορεάτισσες πράκτορες δολοφόνησαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ. Πηγές και από την αμερικανική κυβέρνηση εκτιμούν ότι άτομα από τη Βόρεια Κορέα ευθύνονται για τον φόνο του.

Πηγή από το Πεκίνο δήλωσε από την πλευρά του στο Reuters ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν εμπλέκεται στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ και ότι δεν είχε κίνητρο. «Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δεν είχε καμία σχέση με τη Βόρεια Κορέα. Δεν υπήρχε λόγος η Βόρεια Κορέα να τον σκοτώσει», υποστήριξε.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μαλαισίας δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα ζήτησε τη μεταφορά της σορού του Κιμ Γιόνγκ Ναμ. Οι αρμόδιες αρχές στη Μαλαισία άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραδώσουν τη σορό στους οικείους του, μέσω της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας, μετά την ολοκλήρωση των αστυνομικών και ιατροδικαστικών ερευνών για τη δολοφονία του.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters