Skip to main content

Σε απεργία δίψας από το πρωί της Τετάρτης ο Ρωμανός

Την απόφαση του απεργού πεινάς Νίκου Ρωμανού να αρχίσει και απεργία διψάς από το πρωί της Τετάρτης έκανε γνωστό απόψε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, ο 21χρονος κρατούμενος, ο οποίος πραγματοποιεί εδώ και 30 ημέρες απεργία πείνας,  αντιδρά στη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, τον οποίο κατηγορεί πως για λόγους σκοπιμοτήτων δεν δέχεται καμία από τις λύσεις που του έχουν προταθεί για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους και το αίτημά του παραμένει ανικανοποίητο.

Εν τω μεταξύ κάτω από έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργού Δικαιοσύνης και αντιπολίτευσης διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλή, με επίκεντρο την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργού Δικαιοσύνης,η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 μμ, υποστηρίζοντας ότι δεν διασφαλίζεται ξεκάθαρα ότι το μέτρο για την ηλεκτρονική επιτήρηση φυλακισμένων αφορά την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού.

Τόσο η αντιπολίτευση όσο και το ΠΑΣΟΚ κάλεσαν τον υπουργό να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει άμεση λύση .

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε βελτιωτική αλλαγή που θα προβλέπει άμεση πιλοτική εφαρμογή του μέτρου για την ηλεκτρονική επιτήρηση με βραχιολάκι σε όλους τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αττικής που είναι στη φυλακή.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, την ώρα της ψηφοφορίας, οι αλληλέγγυοι στον Νίκο Ρωμανό έχουν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Εκεί θα είναι και ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού όπως άλλωστε έκανε και το βράδυ της Τρίτης σε αντίστοιχη κινητοποιήση.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ.