Skip to main content

Χ. Θεοχάρης: Στον επαναστατικό τους παράδεισο διώχνουν επενδυτές

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να ζει στον “επαναστατικό της παράδεισο”», αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης με αφορμή το ναυάγιο με τη SOCAR για την πώληση της ΔΕΣΦΑ και συμπληρώνει ότι «ξεχνά τους 1 εκατομμύριο ανέργους και εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει την πολυτέλεια να διώχνει επενδυτές». 

Ο κ. Θεοχάρης εκτιμά ότι «ούτε η αντικατάσταση του κ. Σκουρλέτη από τον κ. Σταθάκη μπόρεσε να αποσοβήσει το ναυάγιο που οι ατυχείς χειρισμοί του προηγούμενου υπουργού είχαν ήδη δρομολογήσει».

«Αλήθεια, γιατί ενώ θα μπορούσε με μια απλή τροπολογία να καταργήσει τη ρύθμιση Σκουρλέτη μέχρι και χθες, δεν το έπραξε;», διερωτάται.  

Ακόμη, ο ανεξάρτητος βουλευτής σημειώνει ότι λόγω του ναυαγίου «ανοίγει μια τρύπα 180 εκατ. στον στόχο των ιδιωτικοποιήσεων, τίθεται σε κίνδυνο η αξιολόγηση, και το χειρότερο είναι ότι η ΔΕΣΦΑ δε θα γλυτώσει την ιδιωτικοποίηση. Απλώς η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή με νέο διαγωνισμό».

« Δυστυχώς, η κυβέρνηση απέδειξε για πολλοστή φορά πως είναι επικίνδυνη και αμετανόητα ανεύθυνη μπροστά στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας. Εκτός και αν ο πρωθυπουργός στην μακρινή Κούβα όπου βρίσκεται κατάφερε να βρει επενδυτές από τον Ισημερινό, την Βολιβία, το Μεξικό, τη Νικαράγουα και μας το κρατάει για έκπληξη», καταλήγει.