Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με Γιλντιρίμ-Τσαβούσογλου στο Μόναχο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τις πάγιες ελληνικές θέσεις είχε την ευκαιρία να επαναλάβει προς την τουρκική ηγεσία ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρουσία του τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος Γ.  Κουμουτσάκου στο πλαίσιο της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια.
 
Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του συνεδρίου, συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα καγκελάριο της Αυστρίας, κ. Σ. Κουρτς με τον οποίον συζήτησαν ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ συζητώντας διμερή και περιφερειακά θέματα.

Κατόπιν, ο κ. Μητσοτάκης είχε επαφές με τον γενικό γραμματέα του ΝATO, Γιενς Στόλτεμπεργκ, καθώς και με τον Αμερικανό γερουσιαστή της Πολιτείας του Ουισκόνσιν Ρον Τζόνσον.
 
Σε όλους τους συνομιλητές του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.