Skip to main content

Ματίνα Παγώνη: Καθολικότητα εμβολιασμών και όχι υποχρεωτικότητα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Στο φλέγον ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αναφέρθηκε μιλώντας στην «Ν» η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας -Πειραιά,  και συντονίστρια διευθύντρια της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» Ματίνα Παγώνη, λέγοντας ότι οι υγειονομικοί θέλουν καθολικότητα και όχι υποχρεωτικότητα. Σύμφωνα με την κα Παγώνη με πειθώ και διάλογο μόνο μπορεί να αντιμετωπισθεί το σοβαρό αυτό θέμα, ενώ, στο ερώτημα για την 3η αναμνηστική δόση εμβολίου στους υγειονομικούς απάντησε ότι έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και κατά πόσο αυτό μπορεί να μας ανησυχήσει η κα Παγώνη είπε ότι πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 20 μέρες για να δούμε τα αποτελέσματα και στο μεταξύ να παρακαλέσουμε τους γονείς, να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Ενώ, είναι σημαντικό να αυξηθούν και οι εμβολιασμοί των ενηλίκων. Αν φτάσουμε σε ένα ποσοστό 80+ τότε μόνο θα μπορούμε να μιλάμε για ανοσία, όπως είπε.

Τέλος, έκανε έκκληση στο υπουργείο να κοιτάξει άμεσα το θέμα των κλινικών παρακολούθησης μακράς διαρκείας τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών που πέρασαν τη νόσο διότι όπως είπε αυτά τα ειδικά ιατρεία παρακολούθησης ασθενών για μεγάλα χρονικά διαστήματα θα είναι απαραίτητα στο άμεσο μέλλον. Η ΕΙΝΑΠ σύμφωνα με την κα Παγώνη εδώ και 6 μήνες ζητά να ξεκινήσουν τέτοιου είδους ιατρεία την λειτουργία τους.