Skip to main content

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο Μικρολίμανο

Αστυνομικοί της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ, αλλά και ομάδα της ΕΚΑΜ συμμετείχαν στη χθεσινή επιχείρηση, που οδήγησε στη σύλληψη του 31χρονου Αλβανού Αρμπέρ Μπάκο, δράστη της αιματηρής επίθεσης σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μικρολίμανο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο κρησφύγετο του επικίνδυνου κακοποιού, μετά από συγκεκριμένη πληροφορία που έφτασε σε ανώτατο αξιωματικό, η οποία επιβεβαιώθηκε και από παρακολουθήσεις τηλεφώνων με τα ειδικά μηχανήματα της Αντιτρομοκρατικής.

Χτες στις 12 το μεσημέρι και αφού οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, είχαν εντοπίσει με βεβαιότητα το κρησφύγετο, σε υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Αγίας Λαύρας 36 στο Γουδή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ομάδα της ΕΚΑΜ, απέκλεισαν την περιοχή, κλείνοντας κάθε δίοδο διαφυγής για τον 31χρονο.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ΕΚΑΜ είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες, εκ των οποίων η μία ήλεγχε το εσωτερικό της πολυκατοικίας, κλιμακοστάσιο και φωταγωγό, η δεύτερη τον ακάλυπτο χώρο, όπου «βλέπει» το διαμέρισμα και η τρίτη είχε επιφορτιστεί με το δύσκολο κομμάτι της εφόδου.

Στη συνέχεια και αφού είχαν ελέγξει τον χώρο με μικροκάμερες, οι άνδρες της ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο διαμέρισμα, αιφνιδιάζοντας τον Αρμπέρ Μπάκο και τον 23χρονο ενοικιαστή του διαμερίσματος.

Ο 31χρονος καταζητούμενος καθόταν στον καναπέ και συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση, ενώ ο 23χρονος, ο οποίος ήταν στην κουζίνα επιχείρησε να βγει στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας για να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε από την ομάδα που ήταν εκεί και συνελήφθη.

Και οι δύο οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, όπου ανακρίνονταν μέχρι αργά το βράδυ.

Σήμερα ο 31χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πειραιά, ενώ από την Ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη άλλων δύο Αλβανών, οι οποίοι φέρεται πως ήταν μαζί με τον Αρμπέρ Μπάκο την ώρα της επίθεσης στο Μικρολίμανο.

Εν τω μεταξύ, με αρνητικά αποτελέσματα, συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου για τον εντοπισμό του «Καλάσνικοφ» που φέρεται να πέταξε στη θάλασσα ο δράστης της επίθεσης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, βατραχάνθρωποι παρά τις προσπάθειες που κατέλαβαν από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή, δεν κατάφεραν να βρουν το συγκεκριμένο όπλο.

Πηγή: ΑΜΠΕ