Skip to main content

Έφη Αχτσιόγλου: Δέσμευση για αύξηση του κατώτατου, κατάργηση του υποκατώτατου

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υπο-κατώτατου επανέλαβε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Έκανε μάλιστα, λόγο για ένα «δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που στέκεται στα πόδια του, είναι πλεονασματικό και μακροπρόθεσμα βιώσιμο». Δεν παρέλειψε μάλιστα, να επιτεθεί στη Ν.Δ., κατηγορώντας την για άρνηση της πραγματικότητας και επικίνδυνη καταστροφολογία.

«Ότι η χώρα ανακτά την ελευθερία της και μπορεί πλέον να ακυρώνει αχρείαστα μέτρα, αρνείται να το παραδεχτεί η Ν.Δ., γιατί ίσως αυτό εξυπηρετεί την προσπάθεια διάσωσης του αντιπολιτευτικού της αφηγήματος περί μόνιμης καταστροφής της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό, η κα Αχτσιόγλου άσκησε προσωπική κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «αν περάσουμε σε αυτά που εισηγήθηκε στη ΔΕΘ, σε ένα σύστημα, όπου οι εισφορές περνάνε στην ιδιωτική ασφάλιση – αυτομάτως κόβει τους πόρους για την πληρωμή των σημερινών συντάξεων».

Η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ακόμα, ότι «το νομοσχέδιο (σ.σ. για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών) είναι ένα επεκτατικό μέτρο ελάφρυνσης και έρχεται να συμπληρώσει το τέλος των χρόνιων οικονομικών επιβαρύνσεων και να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος και όσους έχουν ανάγκη.

«Η επιδότηση ενοικίου σε 400.000 οικογένειες, το τέλος επιτηδεύματος, οι επιστροφές αναδρομικών σε ένστολους και γιατρούς, η μείωση του ΕΝΦΙΑ που θα θεσπιστεί τον επόμενο μήνα, είναι σειρά μέτρων ελάφρυνσης σε ανθρώπους του μόχθου» έσπευσε να προσθέσει.

naftemporiki.gr