Skip to main content

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων στη Βουλή.

Νωρίτερα η συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε με χαιρετισμό του Ολιβιέ Ματό, γενικού γραμμαέτα του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, ο οποίος εξέφρασε την ταξική αλληλεγγύη και τη στήριξη των εργαζομένων του νομού και της πόλης της Μασσαλίας.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, ο οποίος τόνισε ότι η πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα θα υποχρεωθεί με δήθεν «ελεύθερη επιλογή» σε συντάξεις φιλοδωρήματα και πλημμελή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα αναγκαστούν να στραφούν «προς τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών».

«Δίνουμε τις μάχες μαζί με τα παιδιά μας για να ανατρέψουμε τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές, υπογράμμισε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών οργανώσεων», ο Δήμος Κουμπούρης, προαναγγέλοντας τη διεξαγωγή πανελλαδικού συλλαλητηρίου συνταξιούχων, στις 14 Δεκεμβρίου, με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου .

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ