Skip to main content

Γ. Βαρουφάκης: Ο Π. Καμμένος στήριζε το Grexit

Τις κατηγορίες του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου ότι ήταν «υπάλληλος» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απέρριψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας πως μόνον σε «εναλλακτικό σύμπαν» μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε πως ο Γερμανός πρώην ομόλογός του θα εκπλαγεί εάν ακούσει κάτι τέτοιο. «Σε μία φαντασίωση συνέβησαν αυτά» είπε προσθέτοντας ότι το 2015 ο κ. Καμμένος δεν ασχολούνταν με την διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, αλλά ζητούσε απλά να τον αφήσουν να «χαίρεται» την θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Είπε ακόμη πως ο κ. Καμμένος υποστήριζε την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή το 2015, και ισχυριζόταν πως θα «βρει λύση» με την βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Καμμένου ότι αυτός έδιωξε τον κ. Βαρουφάκη από την κυβέρνηση – σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό – ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως οι μοναδικές συναντήσεις του με τον κυβερνητικό εταίρο ήταν τυχαίες, σ τη διάρκεια υπουργικών συμβουλίων. Όπως είπε «μου έλεγε ‘προχώρα και είμαι μαζί σου’».