Skip to main content

Τι δήλωσε στον ανακριτή ο Χρ. Ξηρός ο οποίος οδηγείται στον Κορυδαλλό

Την άρνησή του να συμμετάσχει στη διαδικασία και να δεχθεί ερωτήσεις δήλωσε ο Χριστόδουλος Ξηρός ενώπιον του ανακριτή. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο κατηγορούμενος οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού ως προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της Αναβύσσου, αλλά και ως κατάδικο μέλος της 17Ν για την έκτιση της ποινής του.

«Δεν συμμετέχω στην διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις» είπε ο γνωστός για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός παραπέμποντας στην αρχική του δήλωση.

Συμπλήρωσε δε, «επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση ‘με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας’ θέλω να προσθέσω το εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο».

Από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, ο Χριστόδουλος Ξηρός έσπευσε να δηλώσει μέσω του συνηγόρου του Φρ. Ραγκούση ότι «δεν συνεργάζεται» με τους αστυνομικούς. Η δήλωση αυτή ήταν το στίγμα που θέλησε να δώσει ο βαρυποινίτης ότι αυτήν τη φορά δεν θα «μιλήσει», όπως είχε κάνει αμέσως μετά τη σύλληψή του το 2002 και ενώ ο αδελφός του και συγκατηγορούμενος του για τη 17Ν Σάββας Ξηρός βρισκόταν σοβαρότατα τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό. Ο ίδιος ο 57χρονος, εξάλλου, στη δίκη για τη δράση της 17Ν είχε αναιρέσει εκείνες τις ομολογίες του.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν:

  • Διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό την χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο.
  • Παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων πυρομαχικών και άλλα.
  • Παράνομη κατοχή διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.
  • Πλαστογραφία.
  • Παραβίαση περιοριστικών όρων.
  • Παράνομη οπλοφορία.

Στο μεταξύ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση συμπληρώνονται τις τελευταίες ωρες ένα – ένα τα κομμάτια του παζλ των κινήσεων του μέχρι πρότινος δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι άντρες της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν και δεύτερο κρησφύγετο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άντρες της αντιτρομοκρατικής εισήλθαν στο σπίτι του Λουτρακίου με το κλειδί του ιδιοκτήτη, ενώ στους διαδρόμους του σπιτιού υπήρχαν τοποθετημένα σακιά.

Σε ένα από τα δωμάτια βρήκαν κουτιά από τα οποία κρέμονταν καλώδια. Υπό το φόβο αυτά να είναι παγιδευμένα έκλεισαν το δωμάτιο και στο σημείο έχει κληθεί ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Ακόμη, έχουν βρεθεί δύο αυτοκίνητα, ένα τύπου βαν που εκλάπη τον Ιούνιο από την Αθήνα και ένα τζιπ που ερευνάτα αν είναι κλεμμένο.

Newsroom naftemporiki.gr