Skip to main content

Αφγανιστάν: Επτά νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας έξω από τράπεζα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Επτά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 20 τραυματίστηκαν από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας έξω από τράπεζα, στη Λάσκαρ Γκα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας, η επίθεση έγινε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Η έκρηξη σημειώθηκε δίπλα σε ένα όχημα του αφγανικού στρατού την ώρα που έφταναν οι στρατιώτες στην τράπεζα για να πάρουν τον μισθό τους.

Μεταξύ των νεκρών ήταν τέσσερις πολίτες και τρεις στρατιώτες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνήτη τραυματίστηκαν επίσης 16 πολίτες και τέσσερις στρατιώτες.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Οι Ταλιμπάν έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της επαρχίας Χελμάντ και συχνά απειλούν την πρωτεύουσά της.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.