Skip to main content

ΕΛΑΣ: «Αναγκαία-περιορισμένη» χρήση δακρυγόνων στη φοιτητική πορεία

Για «αναγκαία-περιορισμένη» χρήση δακρυγόνων στη σημερινή πορεία που οργανώθηκε στις 12:00 με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων κάνει λόγο η αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει συνάθροιση «περίπου 200 ατόμων» στον χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας πως «στις 12:45 ώρα οι συγκεντρωθέντες κατέλαβαν όλο το πλάτος του οδοστρώματος και ξεκίνησαν πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου.

Όταν έφτασαν στην οδό Σταδίου, ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων τους κάλεσε να περιοριστούν στη δεξιά λωρίδα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πορευόμενοι αγνόησαν την ανωτέρω έκκληση, απωθώντας τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την πορεία. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη για ολίγα λεπτά της ώρας.

Με τις κατάλληλες κινήσεις και την αναγκαία-περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, οι αστυνομικές φυνάμεις τους οριοθέτησαν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων».

Η πορεία συνεχίστηκε μέσω των οδών Βασιλέως Γεωργίου Α΄ και Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε στις 14:00 στα Προπύλαια.

Την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.