Skip to main content

Μυτιλήνη: Σε δίκη 16 Βορειοαφρικανοί που συνελήφθησαν για κατάληψη πλατείας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Συνολικά 25 Βορειοαφρικανοί (20 Αλγερινοί, δύο Μαροκινοί, δύο Τυνήσιοι και ένας Λίβυος) συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθέντες κατέλαβαν την πλατεία και αποπειράθηκαν να στήσουν σκηνές και να εγκατασταθούν εκεί, ζητώντας την άμεση εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει και τη μετακίνησή τους σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Από τους 25 με εισαγγελική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι οι εννέα, καθώς προέκυψε ότι ήταν ανήλικοι. Οι υπόλοιποι 16 παραπέμπονται σήμερα σε δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται σήμερα για 10η μέρα η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη της Μυτιλήνης από 35 Αφγανούς πρόσφυγες που ζητούν την άμεση μετακίνησή τους στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.