Skip to main content

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τον πρόεδρο της Κίνας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ συμφώνησε μετά από αίτημα του Κινέζου προέδρου Σι, να τιμήσει την πολιτική της «μίας Κίνας».

Η πολιτική της «μιας Κίνας» σε πρακτικό διπλωματικό επίπεδο σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει την επίσημη διπλωματική θέση του Πεκίνου, σύμφωνα με την οποία, η Κίνα έχει κυριαρχικά δικαιώματα έναντι της αυτοδιοικούμενης Ταϊβάν.

Όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος, στη διάρκεια της «εγκάρδιας» συνομιλίας οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν προσκλήσεις, προκειμένου να συναντηθούν κατ’ ιδίαν με επίσημες επισκέψεις εκατέρωθεν.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον, διπλωματικές αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ και την Κίνα θα έχουν συνομιλίες και διαπραγματεύσεις σε αρκετά θέματα αμοιβαίου διμερούς ενδιαφέροντος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.