Skip to main content

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για το επισιτιστικό πρόγραμμα της «Αποστολής»

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη συμμετοχή στο επισιτιστικό πρόγραμμα της «Αποστολής». Το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στο Σπίτι» συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά και αφορά τη διανομή δεμάτων τροφίμων σε μηνιαία βάση σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται σε 145 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Για την επιλογή των επωφελούμενων του προγράμματος θα συνεκτιμηθούν, μέσω μοριοδότησης:

  • Ο αριθμός των ανέργων μελών στην οικογένεια
  • Εισοδηματικά κριτήρια: Για ένα άτομο  0 έως 6.000 ΕΥΡΩ, συν 1.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο εκκαθαριστικό φορολογίας 2015.

Εφ΄όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα ανάλογα με τον:

  • Αριθμό προστατευόμενων μελών
  • Αριθμό ανάπηρων μελών

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Ρουφ παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου π. Συμεών Βολιώτη, του Γενικού Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου  π. Βασιλείου Χαβάτζα και του Γενικού Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα, οι ιερείς των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της  Ι. Αρχιεπισκοπής, ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και παρέλαβαν πλήρη φάκελο οδηγιών.

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Συμεών Βολιώτης μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και ανέφερε ότι το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά   κατοίκους ενοριών που υπάγονται στην Περιφέρεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι  οποίοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους, στην ενορία της κατοικίας τους έως στις 04/11/2015.

Ο Γεν. Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου π. Βασίλειος Χαβάτζας  αναφέρθηκε στον ρόλο των ενοριακών δομών και στην στρατηγική υλοποίησης μέσω του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή».

Ο  Γενικός Διευθυντής  της « Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας παρουσίασε τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει συνέπεια και υπευθυνότητα για την  πλήρης χαρτογράφηση των αναγκών της κάθε ενορίας και των προβλημάτων των αδύνατων οικονομικά οικογενειών με ορόσημο την ορθή γεωγραφική διασπορά του κοινωνικού έργου.

Τόνισε ότι  ο  αριθμός των δεμάτων τροφίμων σταδιακά αυξήθηκε με αποτέλεσμα η «Αποστολή» να  διανέμει 9.000 δέματα μηνιαίως.