Skip to main content

Στο Ευρωκοινοβούλιο το αίτημα για άρση ασυλίας του Γ. Λαγού

Προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε ογκώδη φάκελο, το αίτημα των ελληνικών Αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, μαζί με το απόσπασμα της δικαστικής απόφασης για την καταδίκη του σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, ο Βασίλης Πλιώτας συνέταξε και συνοδευτικό έγγραφο με το οποίο ζητεί από τις αρχές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ικανοποιήσουν άμεσα το αίτημα άρσης ασυλίας, επισημαίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ευρωβουλευτή είναι άμεσα εκτελεστή, αφού η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο φάκελος περιλαμβάνει όλα τα κρίσιμα έγγραφα που απαιτούνται μαζί με το αίτημα που συνέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γιάννης Μωραϊτάκης.

Όπως έγινε γνωστό απόψε, ήδη το ελληνικό αίτημα έφτασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, ο ίδιος, διά του συνηγόρου του, ο Γιάννης Λαγός κατέθεσε έφεση για τη σε βάρος του καταδικαστική αυτή απόφαση.

Αναμένεται να υποβάλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για να ζητήσει να μη κινηθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ