Κατά τρία εκατοστά τουλάχιστον, μετακινήθηκε προς τα νοτιοδυτικά η Ζάκυνθος μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ. Αθανάσιος Γκανάς, αυτό προκύπτει από την ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση των εικόνων ραντάρ του δορυφόρου Sentinel-1 της υπηρεσίας Copernicus του Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), οι οποίες αποκαλύπτουν την επιφανειακή παραμόρφωση του εδάφους στη Ζάκυνθο. Η μετακίνηση ήταν κυρίως στο οριζόντιο επίπεδο, ενώ δεν διαπιστώνεται κάποια αισθητή κατακόρυφη μετακίνηση.
Ο κ. Γκανάς σημείωσε ότι οι επιστήμονες του ΕΑΑ αυτή την περίοδο αναλύουν επίσης γεωδαιτικά στοιχεία από τους σταθμούς GPS στα νησιά του Ιονίου και στην Πελοπόννησο για να δουν αν ο σεισμός έχει προκαλέσει και άλλες μετακινήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












