Multimedia

100 ελληνικές στιγμές του 2016

Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2017 22:11

Θυμηθείτε μαζί μας 100 χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την ελληνική επικαιρότητα και καθημερινότητα της χρονιάς που φεύγει.

Επιμέλεια: Ιωάννα Βαρδαλαχάκη, Κατερίνα Κατσιδήμα, Σταυρούλα Παπαβασιλείου, Μαρία Πετειναράκη, Αιμιλία Χονδρογιάννη

POY2016. Ένας άντρας κρατά σφιχτά τη σακούλα με τα φρούτα που του διανεμήθηκε δωρεάν από παραγωγούς λαϊκών αγορών, στον Κολωνό (27 Ιανουαρίου). 
REUTERS / Alkis Konstantinidis

Ένας άντρας κρατά σφιχτά τη σακούλα με τα φρούτα που του διανεμήθηκε δωρεάν από παραγωγούς λαϊκών αγορών, στον Κολωνό (27 Ιανουαρίου). 

POY2016. Προσφυγόπουλα κοιτάζουν από το παράθυρο τρένου κατά τη διάρκεια επιχείρησης μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, την Τετάρτη 25 Μαΐου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Προσφυγόπουλα κοιτάζουν από το παράθυρο τρένου κατά τη διάρκεια επιχείρησης μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, την Τετάρτη 25 Μαΐου.

POY2016. Ένας άντρας βάζει κολλύριο στα μάτια του μετά τη ρίψη χημικών από την αστυνομία, ύστερα από ένταση που επικράτησε στην πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου, στις 3 Οκτωβρίου. 
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ένας άντρας βάζει κολλύριο στα μάτια του μετά τη ρίψη χημικών από την αστυνομία, ύστερα από ένταση που επικράτησε στην πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου, στις 3 Οκτωβρίου. 

POY2016. Μετανάστρια ζεσταίνει τα χέρια της στη φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης (11 Απριλίου).
EPA / VALDRIN XHEMAJ

Μετανάστρια ζεσταίνει τα χέρια της στη φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης (11 Απριλίου).

POY2016. Ναυτική τραγωδία με τέσσερις νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες έλαβε χώρα στην Αίγινα τον Αύγουστο. Συγγενείς των θυμάτων επιτέθηκαν φραστικά στον 76χρονο που κατηγορείται ότι προκάλεσε το ατύχημα, ενώ πέταξαν και αντικείμενα στον κατηγορούμενο μόλις αυτός έφτασε στα δικαστήρια του Πειραιά (16 Αυγούστου).
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ναυτική τραγωδία με τέσσερις νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες έλαβε χώρα στην Αίγινα τον Αύγουστο. Συγγενείς των θυμάτων επιτέθηκαν φραστικά στον 76χρονο που κατηγορείται ότι προκάλεσε το ατύχημα, ενώ πέταξαν και αντικείμενα στον κατηγορούμενο μόλις αυτός έφτασε στα δικαστήρια του Πειραιά (16 Αυγούστου).

POY 2016. Στιγμιότυπο από το πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών (8 Νοεμβρίου). 
Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από το πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών (8 Νοεμβρίου). 

POY2016. Στιγμιότυπο από τον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη (29 Φεβρουαρίου).
SOOC / Alexandros Stamatiou

Στιγμιότυπο από τον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη (29 Φεβρουαρίου).

POY2016. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους τρία άτομα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά στις 20 Απριλίου. Από τη φωτιά καταστράφηκαν 24 οικίσκοι και 3 σκηνές.
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους τρία άτομα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά στις 20 Απριλίου. Από τη φωτιά καταστράφηκαν 24 οικίσκοι και 3 σκηνές.

POY2016. Τον γύρο του διαδικτύου έκανε τον Μάρτιο φωτογραφία που απεικονίζει πρόσφυγες να κάνουν μπάνιο ένα νεογέννητο βρέφος έξω από μία σκηνή στην Ειδομένη. Η φωτογραφία είναι ενδεικτική των συνθηκών υπό τις οποίες διαβίωναν χιλιάδες πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, περιμένοντας να ανοίξει η διέλευση από τη γειτονική χώρα ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε τον Μάρτιο φωτογραφία που απεικονίζει πρόσφυγες να κάνουν μπάνιο ένα νεογέννητο βρέφος έξω από μία σκηνή στην Ειδομένη. Η φωτογραφία είναι ενδεικτική των συνθηκών υπό τις οποίες διαβίωναν χιλιάδες πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, περιμένοντας να ανοίξει η διέλευση από τη γειτονική χώρα ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

POY2016. Στιγμιότυπο από τη συζήτηση για την Παιδεία στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28 Σεπτεμβρίου.
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση για την Παιδεία στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28 Σεπτεμβρίου.

POY 2016. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Άδωνης Γεωργιάδης μεταξύ άλλων σε στιγμιότυπο από την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Νέας Δημοκρατίας με νέο πρόεδρο του κόμματος τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Πέμπτη 14 Ιανουαρίου).
SOOC / Nick Paleologos

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Άδωνης Γεωργιάδης μεταξύ άλλων σε στιγμιότυπο από την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Νέας Δημοκρατίας με νέο πρόεδρο του κόμματος τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Πέμπτη 14 Ιανουαρίου).

POY 2016. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην παρουσίαση του κόμματός της, «Πλεύση Ελευθερίας» στο Θέατρο Χυτήριο (19 Απριλίου). 
SOOC / Nikos Libertas

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην παρουσίαση του κόμματός της, «Πλεύση Ελευθερίας» στο Θέατρο Χυτήριο (19 Απριλίου). 

POY2016. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανέβει στο βήμα της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, υπό το βλέμμα των πρώην προέδρων του κόμματος, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη (17 Σεπτεμβρίου).
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανέβει στο βήμα της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, υπό το βλέμμα των πρώην προέδρων του κόμματος, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη (17 Σεπτεμβρίου).

POY2016. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε στιγμιότυπο από τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2017, στη Βουλή (10 Δεκεμβρίου).
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε στιγμιότυπο από τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2017, στη Βουλή (10 Δεκεμβρίου).

POY 2016. O πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Δήμητρα Λιάνη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής για την επέτειο από τα 20 χρόνια του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου (23 Ιουνίου).
SOOC / Alexandros Michailidis

O πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Δήμητρα Λιάνη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής για την επέτειο από τα 20 χρόνια του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου (23 Ιουνίου).

POY2016. Ο Άδωνις Γεωργιάδης συγχαίρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας (11 Ιανουαρίου).
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συγχαίρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας (11 Ιανουαρίου).

POY2016. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης συνομιλεί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 4 Απριλίου.
Eurokinissi / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης συνομιλεί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 4 Απριλίου.

POY2016. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντιδρά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή (11 Φεβρουαρίου).
SOOC / Nikos Libertas

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντιδρά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή (11 Φεβρουαρίου).

POY2016. Ο τότε υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς φτάνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας (30 Αυγούστου). 
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο τότε υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς φτάνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας (30 Αυγούστου). 

POY2016. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεναγείται στο Σινικό Τείχος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Πεκίνο, στις 2 Ιουλίου. 
SOOC / Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεναγείται στο Σινικό Τείχος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Πεκίνο, στις 2 Ιουλίου. 

POY2016. Στιγμιότυπο από την ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης με τίτλο «Ένας Χρόνος Αριστερά, Ένας Χρόνος Μάχη, Προχωράμε», στο Τάε Κβον Ντο (24 Ιανουαρίου).
SOOC / Alexandros Michailidis

Στιγμιότυπο από την ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης με τίτλο «Ένας Χρόνος Αριστερά, Ένας Χρόνος Μάχη, Προχωράμε», στο Τάε Κβον Ντο (24 Ιανουαρίου).

POY2016. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη θέση του πιλότου ενός μαχητικού αεροσκάφους, στον ειδικό προσομοιωτή πτήσης κατά την επίσκεψή του στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ακρωτήρι Χανίων, στις 9 Νοεμβρίου.
INTIME NEWS / Δελτίο τύπου

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη θέση του πιλότου ενός μαχητικού αεροσκάφους, στον ειδικό προσομοιωτή πτήσης κατά την επίσκεψή του στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ακρωτήρι Χανίων, στις 9 Νοεμβρίου.

POY2016. Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα. Την ξενάγηση στον Αμερικανό πρόεδρο έκανε η κ. Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή ήταν δρακόντεια (16 Νοεμβρίου). 
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα. Την ξενάγηση στον Αμερικανό πρόεδρο έκανε η κ. Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή ήταν δρακόντεια (16 Νοεμβρίου). 

POY2016. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ συνομιλεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες (5 Δεκεμβρίου).
SOOC / Alexandros Michailidis

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ συνομιλεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες (5 Δεκεμβρίου).

POY2016. Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν φοράει το σωσίβιο που του έκανε δώρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 18 Ιουνίου. 
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν φοράει το σωσίβιο που του έκανε δώρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 18 Ιουνίου. 

POY2016. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (δεξιά) υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στη Γαλλία (12 Δεκεμβρίου).
EPA / ETIENNE LAURENT

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (δεξιά) υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στη Γαλλία (12 Δεκεμβρίου).

POY2016. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνομιλεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Διάσκεψης Κορυφής, στην Κωνσταντινούπολη (23 Μαΐου).
REUTERS / HANDOUT

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνομιλεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Διάσκεψης Κορυφής, στην Κωνσταντινούπολη (23 Μαΐου).

POY2016. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την επίσκεψή του στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), στην Αθήνα, στις 21 Ιουνίου.
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την επίσκεψή του στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), στην Αθήνα, στις 21 Ιουνίου.

POY2016. Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Γκάλη, στο Μέγαρο Μαξίμου (7 Ιουνίου).
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Γκάλη, στο Μέγαρο Μαξίμου (7 Ιουνίου).

POY2016. Ο Λευτέρης Πετριούνιας χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. (15 Αυγούστου)
SOOC / Angelos Zymaras

Ο Λευτέρης Πετριούνιας χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. (15 Αυγούστου)

POY2016. Το τουρνουά «Diamonds are Forever» διοργάνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς τιμή του Δημήτρη Διαμαντίδη στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού, της Μπαρτσελόνα, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Μακάμπι Τελ Αβιβ (17 Σεπτεμβρίου).
INTIME SPORTS / LATO KLODIAN

Το τουρνουά «Diamonds are Forever» διοργάνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς τιμή του Δημήτρη Διαμαντίδη στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού, της Μπαρτσελόνα, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Μακάμπι Τελ Αβιβ (17 Σεπτεμβρίου).

POY 2016. Η Κατερίνα Στεφανίδη συγκινημένη αγκαλιάζει τον σύζυγο και προπονητή της Μιτς Κρίερ αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με καλύτερο άλμα στα 4.85μ, την Παρασκευή 19 Αυγούστου. Η Ελλάδα σε «καλή φόρμα» στο Ρίο αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με έξι συνολικά μετάλλια, τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα. 
SOOC / Angelos Zymaras

Η Κατερίνα Στεφανίδη συγκινημένη αγκαλιάζει τον σύζυγο και προπονητή της Μιτς Κρίερ αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με καλύτερο άλμα στα 4.85μ, την Παρασκευή 19 Αυγούστου. Η Ελλάδα σε «καλή φόρμα» στο Ρίο αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με έξι συνολικά μετάλλια, τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα. 

POY2016. Στιγμιότυπο από την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των μελών της εθνικής αποστολής που έλαβε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (25 Αυγούστου).
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των μελών της εθνικής αποστολής που έλαβε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (25 Αυγούστου).

POY 2016. Στιγμιότυπο από το τετραήμερο Φεστιβάλ Metamorphosis στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (25 Ιουνίου). 
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από το τετραήμερο Φεστιβάλ Metamorphosis στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (25 Ιουνίου). 

POY2016. Το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου Δημήτριος, που βρίσκεται στην παραλία Βαλτάκι της Λακωνίας από το 1981 (19 Ιουνίου).
SOOC / Theodore Manolopoulos

Το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου Δημήτριος, που βρίσκεται στην παραλία Βαλτάκι της Λακωνίας από το 1981 (19 Ιουνίου).

POY2016. Ηλιοβασίλεμα στην Πάτρα, στις 14 Αυγούστου.
INTIME NEWS / Villa Costa

Ηλιοβασίλεμα στην Πάτρα, στις 14 Αυγούστου.

POY2016. Στιγμιότυπο από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ενώ σκόνη από την Αφρική είχε καλύψει την Ελλάδα (23 Μαρτίου).
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ενώ σκόνη από την Αφρική είχε καλύψει την Ελλάδα (23 Μαρτίου).

POY 2016. Στιγμιότυπο από παραλία στο Καβούρι, όπου ένας ποδηλάτης εκτελεί εντυπωσιακό άλμα (20 Ιουλίου).
SOOC / George Vitsaras

Στιγμιότυπο από παραλία στο Καβούρι, όπου ένας ποδηλάτης εκτελεί εντυπωσιακό άλμα (20 Ιουλίου).

POY 2016. Στιγμιότυπο από την καλοκαιρινή λαϊκή αγορά που διοργανώθηκε στην παραλία Νέων Βρασνών στη Θεσσαλονίκη (27 Ιουνίου).
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από την καλοκαιρινή λαϊκή αγορά που διοργανώθηκε στην παραλία Νέων Βρασνών στη Θεσσαλονίκη (27 Ιουνίου).

POY2016. Νύχτα Pokemon Go διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας στις 24 Ιουλίου.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νύχτα Pokemon Go διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας στις 24 Ιουλίου.

POY2016. Αντιπαράθεση είχαν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος φώναζε προς τα υπουργικά έδρανα (8 Μαΐου). 
SOOC / Nick Paleologos

Αντιπαράθεση είχαν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος φώναζε προς τα υπουργικά έδρανα (8 Μαΐου). 

POY2016. Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, επιτίθεται στον Γιώργο Ρουπακιά, κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, μετά από φραστική επίθεση που δέχτηκε από τον ίδιο κατά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου. Για πρώτη φορά, μετά από 14 μήνες, η δίκη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε στο Εφετείο Αθηνών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, επιτίθεται στον Γιώργο Ρουπακιά, κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, μετά από φραστική επίθεση που δέχτηκε από τον ίδιο κατά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου. Για πρώτη φορά, μετά από 14 μήνες, η δίκη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε στο Εφετείο Αθηνών.

POY2016. Η βουλευτής και πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, την Παρασκευή 15 Απριλίου.
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η βουλευτής και πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, την Παρασκευή 15 Απριλίου.

POY2016. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμος (δεξιά) περνάει μπροστά από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Γαβρόγλου κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικου Κορομπόκη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμος (δεξιά) περνάει μπροστά από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Γαβρόγλου κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικου Κορομπόκη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

POY2016. Το Άγιο Όρος επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν (28 Μαΐου).
INTIME NEWS / ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Το Άγιο Όρος επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν (28 Μαΐου).

POY 2016. Προσφυγόπουλα έχουν συγκεντρωθεί για να χαιρετήσουν από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο στη Λέσβο το Σάββατο 16 Απριλίου. Ο Ποντίφικας σε μια συμβολική επίσκεψη στο νησί πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ αποχώρησε για το Βατικανό με 12 πρόσφυγες από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και την Ελλάδα.  
SOOC / Andrea Bonetti

Προσφυγόπουλα έχουν συγκεντρωθεί για να χαιρετήσουν από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο στη Λέσβο το Σάββατο 16 Απριλίου. Ο Ποντίφικας σε μια συμβολική επίσκεψη στο νησί πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ αποχώρησε για το Βατικανό με 12 πρόσφυγες από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και την Ελλάδα. 

 

POY2016. Στιγμιότυπο από τον Άγιο Όρος (6 Ιουλίου).
INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τον Άγιο Όρος (6 Ιουλίου).

POY 2016. Πιστή προσκυνά κατά τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο (15 Αυγούστου).
SOOC / Andrea Bonetti

Πιστή προσκυνά κατά τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο (15 Αυγούστου).

POY2016. Στιγμιότυπο από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό, όπου τελέστηκε στις 22 Νοεμβρίου η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό, όπου τελέστηκε στις 22 Νοεμβρίου η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

POY2016. Κόσμος συγκεντρώνεται στο σημείο της λεωφόρου Βουλιαγμένης όπου έχασε τη ζωή του, μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης (18 Φεβρουαρίου).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Κόσμος συγκεντρώνεται στο σημείο της λεωφόρου Βουλιαγμένης όπου έχασε τη ζωή του, μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης (18 Φεβρουαρίου).

POY2016. Νοσηλεύτρια σηκώνει τα δεμένα με χειροπέδες χέρια της μπροστά από το κτήριο της Βουλής κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας νοσηλευτών την Πέμπτη 12 Μαΐου.
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νοσηλεύτρια σηκώνει τα δεμένα με χειροπέδες χέρια της μπροστά από το κτήριο της Βουλής κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας νοσηλευτών την Πέμπτη 12 Μαΐου.

POY2016. Αντικυβερνητική διαδήλωση στο Σύνταγμα (15 Ιουνίου).
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντικυβερνητική διαδήλωση στο Σύνταγμα (15 Ιουνίου).

POY2016. Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πορείας του ΠΑΜΕ, όταν μέλη του έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος των Λουλουδάδικων, προκειμένου να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου (8 Ιανουαρίου).
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πορείας του ΠΑΜΕ, όταν μέλη του έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος των Λουλουδάδικων, προκειμένου να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου (8 Ιανουαρίου).

POY2016. Ένας αστυνομικός κοιτά τους κουκουλοφόρους στην οδό Πατησίων, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξεκίνησαν μετά το πέρας συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου (17 Νοεμβρίου). 
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Ένας αστυνομικός κοιτά τους κουκουλοφόρους στην οδό Πατησίων, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξεκίνησαν μετά το πέρας συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου (17 Νοεμβρίου). 

POY2016. Κρητικός αγρότης, ο οποίος δύσκολα ξεχωρίζει από τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται πίσω του, διαμαρτύρεται έξω από το κτήριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (12 Φεβρουαρίου).
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Κρητικός αγρότης, ο οποίος δύσκολα ξεχωρίζει από τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται πίσω του, διαμαρτύρεται έξω από το κτήριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (12 Φεβρουαρίου).

POY2016. Δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή στο πλαίσιο συλλαλητηρίου ενάντια στο προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Οι διαδηλώσεις των επιστημονικών φορέων χαρακτηρίστηκαν ως «κίνημα της γραβάτας» (21 Ιανουαρίου).
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή στο πλαίσιο συλλαλητηρίου ενάντια στο προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Οι διαδηλώσεις των επιστημονικών φορέων χαρακτηρίστηκαν ως «κίνημα της γραβάτας» (21 Ιανουαρίου).

POY2016. Στιγμιότυπο από μπλόκο αγροτών στην περιοχή Κερδύλια, στις Σέρρες (23 Ιανουαρίου).
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από μπλόκο αγροτών στην περιοχή Κερδύλια, στις Σέρρες (23 Ιανουαρίου).

POY2016. Αγρότες από την Κρήτη συγκρούονται με άνδρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στο περιθώριο του πανελλαδικού παναγροτικού συλλαλητηρίου.
SOOC / Nick Paleologos

Αγρότες από την Κρήτη συγκρούονται με άνδρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στο περιθώριο του πανελλαδικού παναγροτικού συλλαλητηρίου.

POY 2016. Επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων την ημέρα της όγδοης επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Νωρίτερα και χωρίς εντάσεις συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, οργανώσεις της Αριστεράς, μαθητές και φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει πορείες και εκδηλώσεις μνήμης (6 Δεκεμβρίου). 
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων την ημέρα της όγδοης επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Νωρίτερα και χωρίς εντάσεις συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, οργανώσεις της Αριστεράς, μαθητές και φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει πορείες και εκδηλώσεις μνήμης (6 Δεκεμβρίου). 

POY2016. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών από την Κρήτη έξω από το κτήριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 12 Φεβρουαρίου.
SOOC / Alexandros Michailidis

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών από την Κρήτη έξω από το κτήριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 12 Φεβρουαρίου.

POY2016. Προσαγωγές στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο μετά τη λήξη του «No border Camp» στις 28 Ιουλίου.
INTIME NEWS / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Προσαγωγές στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο μετά τη λήξη του «No border Camp» στις 28 Ιουλίου.

POY2016. Στιγμιότυπο από ένταση που ξέσπασε στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, με πρόσφυγες να πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας ζητώντας να ανοίξει άμεσα το σημείο διέλευσης και τους Σκοπιανούς αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα (29 Φεβρουαρίου).
INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στιγμιότυπο από ένταση που ξέσπασε στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, με πρόσφυγες να πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας ζητώντας να ανοίξει άμεσα το σημείο διέλευσης και τους Σκοπιανούς αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα (29 Φεβρουαρίου).

POY2016. Ένταση επικράτησε στο λιμάνι του Πειραιά στις 6 Απριλίου, μετά την προσπάθεια κυβερνητικού κλιμακίου να πείσει πρόσφυγες και μετανάστες να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας. Ένας άντρας κινήθηκε απειλητικά προς λιμενικούς, κραδαίνοντας ένα μωρό λίγων μηνών.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ένταση επικράτησε στο λιμάνι του Πειραιά στις 6 Απριλίου, μετά την προσπάθεια κυβερνητικού κλιμακίου να πείσει πρόσφυγες και μετανάστες να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας. Ένας άντρας κινήθηκε απειλητικά προς λιμενικούς, κραδαίνοντας ένα μωρό λίγων μηνών.

POY2016. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων με αιχμή τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στην Αθήνα (10 Μαρτίου).
SOOC / Nick Paleologos

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων με αιχμή τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στην Αθήνα (10 Μαρτίου).

POY 2016. Στιγμιότυπο από τον εορτασμό της ημέρας της Ασούρα στον Πειραιά την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου. Οι Σίιτες μουσουλμάνοι κάθε χρόνο τιμούν με αυτή τη γιορτή την κορύφωση του πένθους τους για τον βίαιο θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονό του Μωάμεθ. 
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από τον εορτασμό της ημέρας της Ασούρα στον Πειραιά την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου. Οι Σίιτες μουσουλμάνοι κάθε χρόνο τιμούν με αυτή τη γιορτή την κορύφωση του πένθους τους για τον βίαιο θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονό του Μωάμεθ. 

POY2016. Στιγμιότυπο από το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ (9 Νοεμβρίου).
SOOC / Nikos Libertas

Στιγμιότυπο από το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ (9 Νοεμβρίου).

POY 2016. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στον Πρίνο της Θάσου με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή (12 Σεπτεμβρίου).
PM Handout / SOOC / Andrea Bonetti

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στον Πρίνο της Θάσου με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή (12 Σεπτεμβρίου).

POY2016. Πυκνός καπνός σκεπάζει το χωριό Λιθί, ενώ μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στο νησί της Χίου τη Δευτέρα 25 Ιουλίου. Η τεράστια πυρκαγιά έκαψε 3.500 εκτάρια δασικής και γεωργικής γης. Πάνω από το 90 τοις εκατό των μαστιχόδεντρων στα χωριά Λιθί, Ελάτα και Βέσσα καταστράφηκαν, ενώ μεγάλος αριθμός μαστιχόδεντρων κάηκαν στα χωριά Μεστά, Αρμόλια και Πυργί.
EPA / KOSTAS KOYRGIAS

Πυκνός καπνός σκεπάζει το χωριό Λιθί, ενώ μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στο νησί της Χίου τη Δευτέρα 25 Ιουλίου. Η τεράστια πυρκαγιά έκαψε 3.500 εκτάρια δασικής και γεωργικής γης. Πάνω από το 90 τοις εκατό των μαστιχόδεντρων στα χωριά Λιθί, Ελάτα και Βέσσα καταστράφηκαν, ενώ μεγάλος αριθμός μαστιχόδεντρων κάηκαν στα χωριά Μεστά, Αρμόλια και Πυργί.

POY2016. Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο χαρτιού της Carton Pack Hellas, στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί στις αποθήκες του εργοστασίου και λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν εκεί, επεκτάθηκε γρήγορα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο χαρτιού της Carton Pack Hellas, στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί στις αποθήκες του εργοστασίου και λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν εκεί, επεκτάθηκε γρήγορα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές. 

POY2016. Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου, στο υπόγειο ταχυφαγείου στην πλατεία Βικτωρίας.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου, στο υπόγειο ταχυφαγείου στην πλατεία Βικτωρίας.

POY2016. Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην παλιά πόλη της Λευκάδας στις 8 Αυγούστου. Στις φλόγες τυλίχθηκαν έξι ξύλινα παραδοσιακά σπίτια, ενώ καταστράφηκε και ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος.
INTIME NEWS / ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΒΑΛΑΣ

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην παλιά πόλη της Λευκάδας στις 8 Αυγούστου. Στις φλόγες τυλίχθηκαν έξι ξύλινα παραδοσιακά σπίτια, ενώ καταστράφηκε και ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος.

POY2016. Ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι στην Αθήνα την Τετάρτη, 29 Ιουνίου.
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι στην Αθήνα την Τετάρτη, 29 Ιουνίου.

POY2016. Στιγμιότυπο από καταιγίδα στο Πλωμάρι της Λέσβου, στις 29 Ιουνίου.
INTIME NEWS / ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Στιγμιότυπο από καταιγίδα στο Πλωμάρι της Λέσβου, στις 29 Ιουνίου.

POY2016. Θεαματικός νυχτερινός ουρανός από τις εκβολές του ποταμού Λουδία, στην κεντρική Μακεδονία (1 Σεπτεμβρίου).
MOTIONTEAM / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Θεαματικός νυχτερινός ουρανός από τις εκβολές του ποταμού Λουδία, στην κεντρική Μακεδονία (1 Σεπτεμβρίου).

POY2016. Στιγμιότυπο από τον σαϊτοπόλεμο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην Καλαμάτα (1 Μαΐου).
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τον σαϊτοπόλεμο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην Καλαμάτα (1 Μαΐου).

POY 2016. Στιγμιότυπο από το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Pole Dance στο Κολέγιο Αθηνών (6 Φεβρουαρίου). 
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Pole Dance στο Κολέγιο Αθηνών (6 Φεβρουαρίου). 

POY2016. Στιγμιότυπο από την παράσταση «Dammi i colori» (δώσ
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από την παράσταση «Dammi i colori» (δώσ' μου τα χρώματα) που ανέβηκε στο Θέατρο Ολύμπια, φιλοδοξώντας να «παντρέψει» τον κόσμο της μόδας και του μακιγιάζ με την όπερα και τον χορό (20 Μαΐου).

POY2016. Στιγμιότυπο από τον β
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ., την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου. 

POY2016. Στιγμιότυπο από την διεθνή έκθεση μορφολογίας γάτας στην Αθήνα (24 Ιανουαρίου).
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την διεθνή έκθεση μορφολογίας γάτας στην Αθήνα (24 Ιανουαρίου).

POY2016. Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης στο 1ο ελληνοκινεζικό φόρουμ στο Ζάππειο (11 Νοεμβρίου).
SOOC / MENELAOS MYRILLAS

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης στο 1ο ελληνοκινεζικό φόρουμ στο Ζάππειο (11 Νοεμβρίου).

POY 2016. Η πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, «κατακλύζεται» από δημοσιογράφους και πρόσφυγες κατά την επίσκεψή της στπ κέντρο φιλοξενίας στο λιμάνι του Πειραιά (Τετάρτη 16 Μαρτίου).
SOOC / Nick Libertas

Η πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, «κατακλύζεται» από δημοσιογράφους και πρόσφυγες κατά την επίσκεψή της στπ κέντρο φιλοξενίας στο λιμάνι του Πειραιά (Τετάρτη 16 Μαρτίου).

POY2016. Η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, επισκέπτεται το κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα (δεν εικονίζεται) και την ηθοποιό Μιμή Ντενίση, στις 5 Ιανουαρίου.
SOOC / Nikos Libertas

Η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, επισκέπτεται το κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα (δεν εικονίζεται) και την ηθοποιό Μιμή Ντενίση, στις 5 Ιανουαρίου.

POY2016. Προσφυγόπουλα παίζουν στις λάσπες στον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης (15 Μαρτίου).
REUTERS / Alexandros Avramidis

Προσφυγόπουλα παίζουν στις λάσπες στον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης (15 Μαρτίου).

POY2016. Πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό της Ειδομένης διασχίζουν ένα ποτάμι προσπαθώντας να βρουν εναλλακτικό δρόμο για να εισέλθουν στην ΠΓΔΜ (14 Μαρτίου). 
REUTERS / Stoyan Nenov

Πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό της Ειδομένης διασχίζουν ένα ποτάμι προσπαθώντας να βρουν εναλλακτικό δρόμο για να εισέλθουν στην ΠΓΔΜ (14 Μαρτίου). 

POY 2016. Τα πρώτα χιόνια του χειμώνα στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης (29 Νοεμβρίου).
SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Τα πρώτα χιόνια του χειμώνα στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης (29 Νοεμβρίου).

POY 2016. Στιγμιότυπο από την πλατεία Βικτωρίας όπου πρόσφυγες και μετανάστες είχαν βρει κατάλυμα (24 Φεβρουαρίου).
Alexandros Michailidis

Στιγμιότυπο από την πλατεία Βικτωρίας όπου πρόσφυγες και μετανάστες είχαν βρει κατάλυμα (24 Φεβρουαρίου).

POY2016. Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 132ο δημοτικό σχολείο της Αθήνας παρουσία του τότε υπουργού Παιδείας Νίκου Φϊλη και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 132ο δημοτικό σχολείο της Αθήνας παρουσία του τότε υπουργού Παιδείας Νίκου Φϊλη και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

POY2016. Κάτοικος των Ιωαννίνων κοιμάται στο αυτοκίνητό της, παρέα με το κατοικίδιό της. Ζημιές στο οδικό δίκτυο, αλλά και αναστάτωση στους κατοίκους προκάλεσε ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15 Οκτωβρίου βορειοδυτικά της πόλης, αλλά και οι μετασεισμοί που ακολούθησαν. Οι κάτοικοι βγήκαν αναστατωμένοι από τα σπίτια τους λόγω της δόνησης, η οποία είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Ραπακούσης

Κάτοικος των Ιωαννίνων κοιμάται στο αυτοκίνητό της, παρέα με το κατοικίδιό της. Ζημιές στο οδικό δίκτυο, αλλά και αναστάτωση στους κατοίκους προκάλεσε ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15 Οκτωβρίου βορειοδυτικά της πόλης, αλλά και οι μετασεισμοί που ακολούθησαν. Οι κάτοικοι βγήκαν αναστατωμένοι από τα σπίτια τους λόγω της δόνησης, η οποία είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

POY 2016. Καρναβαλιστής ντυμένος σαν ζόμπι κατά τη διάρκεια του 4ου Zombie walk Athens ποζάρει με φόντο τη Βουλή (12 Μαρτίου). 
SOOC / Nikos Libertas

Καρναβαλιστής ντυμένος σαν ζόμπι κατά τη διάρκεια του 4ου Zombie walk Athens ποζάρει με φόντο τη Βουλή (12 Μαρτίου). 

POY 2016. Στιγμιότυπο από τους δρόμους της Αθήνας (10 Δεκεμβρίου). 
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από τους δρόμους της Αθήνας (10 Δεκεμβρίου). 

POY2016. Στιγμιότυπο από το 10ο Διεθνές Συνέδριο Τατουάζ της Αθήνας (14 Μαΐου).
SOOC / Theodore Manolopoulos

Στιγμιότυπο από το 10ο Διεθνές Συνέδριο Τατουάζ της Αθήνας (14 Μαΐου).

POY2016. Ινδοί Σιχ συμμετέχουν στη γιορτή του Βαϊσάκχι, το νέο έτος των Σιχ, στον Ταύρο (30 Απριλίου).
SOOC / Nikos Libertas

Ινδοί Σιχ συμμετέχουν στη γιορτή του Βαϊσάκχι, το νέο έτος των Σιχ, στον Ταύρο (30 Απριλίου).

POY2016. Στιγμιότυπο από τις εκσκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην Κω στις 29 Σεπτεμβρίου από Βρετανούς αστυνομικούς σε αναζήτηση οστών του μικρού Μπεν, που εξαφανίστηκε στο νησί το 1991.
INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο από τις εκσκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην Κω στις 29 Σεπτεμβρίου από Βρετανούς αστυνομικούς σε αναζήτηση οστών του μικρού Μπεν, που εξαφανίστηκε στο νησί το 1991.

POY2016. Ο 42χρονος εκδότης της «Ακρόπολης», Παναγιώτης Μαυρίκος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο τζιπ Porsche Cayenne της συζύγου του, που οδηγούσε στην Αττική Οδό (9 Ιουνίου).
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο 42χρονος εκδότης της «Ακρόπολης», Παναγιώτης Μαυρίκος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο τζιπ Porsche Cayenne της συζύγου του, που οδηγούσε στην Αττική Οδό (9 Ιουνίου).

POY2016. Στιγμιότυπο από πτήση με ανεμόπτερο στην περιοχή του Τατοΐου (9 Ιανουαρίου).
SOOC / Fotis Plegas G.

Στιγμιότυπο από πτήση με ανεμόπτερο στην περιοχή του Τατοΐου (9 Ιανουαρίου).

POY2016. Εισροή υδάτων σημειώθηκε στο επιβατηγό πλοίο Παναγία Τήνου, που βρισκόταν δεμένο στην Πύλη Ε4 στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να πάρει μεγάλη κλίση από τη δεξιά πλευρά (26 Απριλίου). 
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Εισροή υδάτων σημειώθηκε στο επιβατηγό πλοίο Παναγία Τήνου, που βρισκόταν δεμένο στην Πύλη Ε4 στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να πάρει μεγάλη κλίση από τη δεξιά πλευρά (26 Απριλίου). 

POY2016. Ένα ελικόπτερο ΑΗ-64D της αεροπορίας στρατού κατέπεσε το πρωί της 20ης Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού, στη διάρκεια της άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ - 2016». Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο 424 ΓΣΝΘ.
INTIME NEWS / Villa Costa

Ένα ελικόπτερο ΑΗ-64D της αεροπορίας στρατού κατέπεσε το πρωί της 20ης Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού, στη διάρκεια της άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ - 2016». Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο 424 ΓΣΝΘ.

POY2016. Προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου «Ένα τέλος - μία αρχή» στο κεντρικό κτήριο της Εθνικής Τράπεζας, στις 30 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την συμπλήρωση των 175 χρόνων λειτουργίας της.
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου «Ένα τέλος - μία αρχή» στο κεντρικό κτήριο της Εθνικής Τράπεζας, στις 30 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την συμπλήρωση των 175 χρόνων λειτουργίας της.

POY 2016. Στιγμιότυπο από την 20η επετειακή διοργάνωση της Athens Xclusive Designers Week (22 Οκτωβρίου). 
SOOC / Menelaos Myrillas

Στιγμιότυπο από την 20η επετειακή διοργάνωση της Athens Xclusive Designers Week (22 Οκτωβρίου). 

POY2016. Το φεγγάρι ανατέλλει πίσω από την Ακρόπολη, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης πανσέληνου των τελευταίων 70 ετών, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.
ΑΠΕ ΜΠΕ / Andrea Bonetti

Το φεγγάρι ανατέλλει πίσω από την Ακρόπολη, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης πανσέληνου των τελευταίων 70 ετών, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.