Πολιτική
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013 15:57

Απ. Τζιτζικώστας: Δεν μπορεί να γίνει παραλληλισμός του ΠΑΣΟΚ με τη Χ.Α.

Ατυχές και λανθασμένο ήταν το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει σε διευκρινιστική δήλωσή του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ατυχές και λανθασμένο ήταν το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει σε νέα διευκρινιστική δήλωσή του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Υπεραμυνόμενος την απόφασή του να προσκαλέσει στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο κ. Τζιτζικώστας είχε αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει σεβασμός στους νόμους, καθώς -όπως υποστήριξε- σε ανάλογη περίπτωση ένας άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ με το επιχείρημα ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. 

 «Σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζω ότι το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ατυχές και λανθασμένο. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι μπορεί να γίνει παραλληλισμός του δημοκρατικού αυτού κόμματος με τη Χρυσή Αυγή. Λυπάμαι για το ζήτημα που δημιουργήθηκε» αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας.

«Στην αυριανή παρέλαση έχουμε όλοι χρέος να παρευρεθούμε για να τιμήσουμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και να γιορτάσουμε ενωμένοι τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού» καταλήγει ο περιφερειάρχης.

Σε προηγούμενη δήλωσή του είχε κάνει λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της τοποθέτησής του.

«Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, συμπληρώνοντας πως «καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής του».

Η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα οδήγησε το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει την παραίτησή του «λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας», στοιχεία -όπως αναφέρει- απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη.

«Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση», δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.