Skip to main content

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη προσυνεδριακή περιφερειακή συνάντηση του Ποταμιού

Με τη συμμετοχή 70 στελεχών του Ποταμιού από την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία διεξήχθη η δεύτερη προσυνεδριακή περιφερειακή συνάντηση του κόμματος στα Γιάννενα το πρωί της Κυριακής.

Παρουσία του επικεφαλής του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη, τα 70 στελέχη υπέβαλαν τις προτάσεις τους για την οργανωτική δομή και τη λειτουργία των τοπικών ομάδων. Παράλληλα αναπτύχθηκε ένας ευρύς προβληματισμός για την πολιτική κατάσταση της χώρας και τη δράση που πρέπει να αναπτύξει το Ποτάμι.

Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν η κατάθεση περισσότερων ερωτήσεων και επερωτήσεων από βουλευτές για τοπικά ζητήματα, η δημιουργία τοπικών και περιφερειακών γραφείων με χρηματοδότηση από εθελοντές, η τροποποίηση του καταστατικού ώστε να υπάρχουν μέλη και όχι εθελοντές,η αναδιοργάνωση του οργανωτικού σε κεντρικό επίπεδο και η ύπαρξη «διακριτών γραμμών» απέναντι σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Θεοδωράκης από την πλευρά του, κλείνοντας την περιφερειακή συνάντηση, δέχτηκε ότι υπάρχουν πολλές αδυναμίες σε κεντρικό επίπεδο για την οργάνωση και τον συντονισμό των εθελοντών και τόνισε ότι το συνέδριο είναι η αφορμή ώστε «να περάσουμε σε μία αποτελεσματική οργανωτική δομή με νέα πρόσωπα αλλά πιθανόν και νέα όργανα». «Όλοι εμείς» όπως χαρακτηριστικά είπε «το βράδυ πρέπει να ανακαινίζουμε το σπίτι μας, το Ποτάμι, και το πρωί να δίνουμε την πολιτική μάχη για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε στην κοινωνία και στην οικονομία».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο εκλογής των συνέδρων που θα πρέπει να είναι με καθολικές ψηφοφορίες στις τοπικές ομάδες εθελοντών, στους τομείς πολιτικής, στις κοινότητες και στην επιτροπή διαλόγου με μια αναλογία ένα προς τρία (1/3). «Θεωρούμε δεδομένο» όπως είπε, «ότι συνέδρους εκλέγουν μόνο τα μέλη του κινήματος ή όσοι θα εγγραφούν μέλη μέχρι τις 8 Νοεμβρίου».

Ειδικά για τις κοινότητες είπε ότι «σε αυτό το συνέδριο θα έχουμε ελάχιστους εκπροσώπους κοινοτήτων αλλά θα επιμείνουμε γιατί είναι πραγματικά καινοτόμα επιλογή ένα κόμμα να δίνει τη δυνατότητα σε κοινότητες νέων, σε επιστημονικές κοινότητες, σε κοινότητες οικολόγων, να οργανώνονται στο Ποτάμι παράλληλα με τις άλλες δύο μορφές οργάνωσης που είναι οι ομάδες εθελοντών και οι τομείς πολιτικής».