Skip to main content

Ν. Αλιβιζάτος: Μεγάλη επιτυχία αν ψηφίσουν 200.000 για την Κεντροαριστερά

Η συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος, δήλωσε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. Ειδικότερα, ανέφερε ότι αν κυμανθεί κάτω από τις 100.000 θα διαψεύσει τις προσδοκίες, ενώ αν πλησιάσει τις 200.000 θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τα μέλη της Επιτροπής., ανέφερε ακόμη μέχρι στιγμής έχουν γίνει 5.300 προεγγραφές για τις εκλογές και εξ αυτών τα 2/3 είναι μέλη και το 1/3 φίλοι.

Ο κ. Αλιβιζάτος επανάλεβε πως η λέξη κλειδί είναι η «μεταρρύθμιση», σημειώνοντας ότι μόνον ο χώρος που θα εκφράσει ο νέος πολιτικός φορέας μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις, επειδή η Νέα Δημοκρατία «δεν μπορεί να ξεφύγει από τους καταναγκασμούς της συντηρητικής παράταξης» και ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πιστεύει στη λογική των μεταρρυθμίσεων, αλλά στη λογική των ρήξεων».

Την Κυριακή θα λειτουργήσουν 1.000 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και 11 σε χώρες του εξωτερικού. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, εκτός από την Αθήνα όπου οι κάλπες θα κλείσουν στις 9 το βράδυ λόγω του Μαραθωνίου.

Για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και να καταβάλει κατ΄ελάχιστον το ποσό των 3 ευρώ. Όσοι δεν ψηφίσουν στον πρώτο γύρο δεν θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στον δεύτερο.

Πηγή: ΑΜΠΕ