Skip to main content

Π. Λαφαζάνης: Αυτός που πρέπει να φύγει είναι ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας

«Βάρβαρη» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης τη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της πορείας των συνταξιούχων το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας ότι την πολιτική ευθύνη για το συμβάν «δεν την έχει μόνο ο Ν. Τόσκας αλλά πρώτα απ’ όλα και κυρίως ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας».

«Η επιβαλλόμενη άμεση παραίτηση του αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα δεν είναι καθόλου αρκετή. Αυτός που κυρίως πρέπει να φύγει είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η επικίνδυνη αυταρχική νεομνημονιακή κυβέρνη­σή του, μαζί με όλο το κατεστημένο μνημονιακό συνονθύλευμα της χώρας», σημειώνει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Τονίζει επίσης ότι «την ίδια χημική αγριότητα επέδειξαν τα ΜΑΤ και την προηγούμενη μέρα ενάντια στους διαδη­λωτές στην Καισαριανή, με προσωπική εντολή Τσίπρα, για να προφυλάξουν την προκλητική κυ­βερνητική νεο­μνημονιακή φιέστα του με φόντο το θυσιαστήριο».

Όπως αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης, «είναι η κυβέρνηση Τσίπρα που κυβερνάει μόνο με χημικό πόλεμο ενάντια στο λαό, γιατί μόνο με χημικό πόλεμο και τρομοκρατία μπορεί να περάσει η εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων και η φτωχοποίηση του λαού».

Συνεχίζοντας, εκτιμά ότι «η όψιμη απόφαση για απαγόρευση ρίψης χημικών ενάντια σε συνταξιούχους και εργαζόμενους μόνο ως στάχτη στα μάτια των πολιτών μπορεί να χαρακτηριστεί».

Ο κ. Λαφαζάνης κάνει λόγο για «αυταρχισμό, επικυριαρχία των ΜΑΤ, δακρυγόνα και χημικός πόλεμος» που -όπως υποστηρίζει- «είναι συνώνυμα του μνημονιακού πολέμου».