Skip to main content

Αδ. Γεωργιάδης: Θα έχω τις 50 υπογραφές και θα κερδίσω

Αισιόδοξος ότι θα συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές που χρειάζονται για την υποψηφιότητα για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναφερόμενος στον Μάκη Βορίδη σημείωσε ότι «σε αυτή την μάχη την συγκεκριμένη που δίνω τώρα δεν είμαστε μαζί». Δίνοντας το ιδεολογικό του στίγμα ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. θα παραμείνει Κεντροδεξιά.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και αναφερόμενος στην επιτάχυνση της εσωκομματικής διαδικασίας σχολίασε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης δεν προχώρησε την εσωκομματική διαδικασία γιατί του άσκησε κάποιος από εμάς κριτική».

Ερωτηθείς ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει στην περίπτωση που δεν θα έχει  τις 50 υπογραφές σημείωσε ότι «θα έχω τις 50 υπογραφές και θα κερδίσω».

Ερωτηθείς ποιο είναι το όραμά του για την Νέα Δημοκρατία τόνισε πως θέλει το κόμμα να είναι ανοιχτό στην κοινωνία.

«Η δική μου υποψηφιότητα συμβολίζει ότι ένας άνθρωπος που πριν από λίγα χρόνια δεν ήταν καν στην ΝΔ, που τιμήθηκε δυο φορές από τους  ψηφοφόρους της ως βουλευτής στις πρώτες θέσεις, που τον τίμησε η ΝΔ σε θέση στο υπουργικό της συμβούλιο, που τον τίμησε η ΝΔ  ως κοινοβουλευτικό  της εκπρόσωπο κα που τώρα μπορεί να διεκδικεί ακόμα και την αρχηγία της» σημείωσε.

Πρόσθεσε δε πως «εάν εγώ που ήμουν εκτός ΝΔ πριν από χρόνια μπορώ να έχω κάνει αυτά, τότε ο κάθε ένας που ακούει και που δεν είναι στέλεχος της ΝΔ ή μπορεί και να μην ψήφισε ΝΔ εάν πιστεύει ότι αξίζει και αν πιστεύει ότι μπορεί να σεβαστεί τις καταστατικές αρχές τις ΝΔ μπορεί να ονειρεύεται και να σκέφτεται  ότι μπορεί αύριο να έρθει στην ΝΔ και σε τέσσερα χρόνια να είναι βουλευτής της ΝΔ και σε μερικά χρόνια γιατί όχι και αρχηγός της».

Σε ό,τι αφορά το ιδεολογικό στίγμα υπογράμμισε ότι «εγώ δεν λέω ότι αν γίνω αρχηγός της ΝΔ θα στρίψω τη ΝΔ δεξιά, δεν λέω ότι θα αποκλείσουμε το Κέντρο, το αντίθετο θα παραμείνει Κεντροδεξιά. Απλώς λέω ότι διεκδικώ στην Ελλάδα όπως μπορεί με υπερηφάνεια ο κ.Τσίπρας να δηλώνει αριστερός και να παίρνει στην πρωθυπουργία ως αριστερός έτσι να μπορώ και εγώ να δηλώνω με την ίδια υπερηφάνεια ότι είμαι δεξιός».