Skip to main content

Ευ. Τσακαλώτος: Είμαι αισιόδοξος για τη μη περικοπή των συντάξεων

«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν δύο σενάρια, αλλά το ένα αφορά την περίπτωση που η κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα «και το έχουμε σαν μέτρο σύγκρισης».

«Δεν υπάρχουν δύο σενάρια, δεν έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης», επεσήμανε ο υπουργός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δούλεψε σκληρά για να πείσει τους εταίρους για τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων, επαναλαμβάνοντας πως το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως ψήφισε το μέτρο γιατό από το 2017 επέμενε για αυτό το ΔΝΤ, σημειώνοντας πως «το Ταμείο μας εκβίασε και τελικά δεν μπήκε στο πρόγραμμα.

«Μπορούμε να καταφέρουμε να μην μειωθούν οι συντάξεις και να προωθήσουμε μέρος των αντιμέτρων μέχρι το 2023», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. «Δεν μπορούν από τη στιγμή που έχουμε 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα να μας πουν όχι, δεν είναι λογική η μη περικοπή των συντάξεων».

Από την άλλη, πρόσθεσε, «το ΔΝΤ δεν μπορεί να πει μπράβο καλά κάνατε, αλλά βέβαια έχει γίνει μία σύγκληση».

«Γιατί να βιαστούμε για εκλογές;»

Ερωτηθείς για το θέμα των εκλογών ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως «έχουμε δείξει ότι έχουμε μεγάλη υπομονή. Έχουμε αντοχές, γιατί να βιαστούμε για εκλογές. Άλλοι καίγονται. Ο χρόνος είναι με το μέρος μας».

«Έχω μεγάλο σεβασμό στους ΑΝΕΛ»

Σε ό,τι αφορά τον κυβερνητικό εταίρο, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «θέλω με τους συμμάχους μας στην κυβέρνηση να έχουμε μία καθαρή σχέση, γιατί θεωρώ ότι έχουμε περάσει πάρα πολλά μαζί».

«Έχω μεγάλο σεβασμό στους ΑΝΕΛ, αλλά εάν δεν αντέξουν το θέμα του Μακεδονικού θα λάβουν εκείνοι τις αποφάσεις τους», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

naftemporiki.gr