Skip to main content

Αντιμνημονιακό κόμμα οι ΑΝΕΛ διαβεβαιώνει ο Πάνος Καμμένος

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουν αντιμνημονιακό κόμμα παρείχε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος και τόνισε ότι αντιμνημονιακός είναι εκείνος ο οποίος παλεύει τη λάθος πολιτική της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και της αύξησης της ανεργίας.

Εξήγησε ότι «κληθήκαμε εκείνο το βράδυ στις Βρυξέλλες να αποφασίσουμε μεταξύ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και της μετατροπής της σε «αποθήκη ανθρώπων» και μιας ελληνικής συμφωνίας, που προτάθηκε από τη χώρα μας, στηρίχθηκε από τον πρόεδρο Ολάντ και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, και τελικά επιβλήθηκε».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι το πρόγραμμα έχει και θετικά στοιχεία όπως την ρύθμιση του χρέους, τον τριετή ορίζοντα εφαρμογής του αντί της πολιτικής των δόσεων, την ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια», την μη επιβολή ΦΠΑ στα νησιά, εξαιρουμένων των Μυκόνου και Σαντορίνης.

Συμπεριέλαβε στα αρνητικά την μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την μη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις.

«Εναπόκειται στον ελληνικό λαό η απόφαση για την ύπαρξη ισχυρής κυβέρνησης, η οποία θα φέρει την σταθερότητα, ενώ εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι η νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί εκ νέου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ» σημείωσε.

Επανέλαβε ότι δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ, καθώς και την άποψή του ότι θα υπάρξουν βουλευτές που πιστεύουν στον μεσαίο χώρο, ιδίως πρώην «καραμανλικοί», που μπορούν, εάν χρειαστεί, να στηρίξουν και με την παρουσία τους την κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να είναι εξωκοινοβουλευτικός υπουργός του κ. Τσίπρα, υπογράμμισε ότι «ο Πάνος Καμμένος γεννήθηκε μέσα από τη λαϊκή εντολή. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν θέλει τη δική μου φωνή στο Κοινοβούλιο και την παρουσία μου στην κυβέρνηση. Μέχρι τώρα, στη ζωή μου δεν έχω διοριστεί ποτέ».

Διευκρίνισε ότι δεν έχει ανοίξει «βεντέτα» με τον κ. Μεϊμαράκη, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν ακολούθησε τον δρόμο του μεσαίου χώρου, απομακρύνοντας τα ακροδεξιά στελέχη από την ΝΔ, επέλεξε να γίνει συνήγορος του Γιώργου Παπανδρέου και στήριγμα του Ε. Βενιζέλου και της πολιτικής των Γ. Παπακωνσταντίνου-Γ. Παπανδρέου ερχόμενος σε σύγκρουση έτσι με την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή.

Ο κ. Καμμένος ερωτηθείς, είπε ότι προτίμησε να αδικήσει τον Παύλο Χαϊκάλη παρά να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι οι ΑΝΕΛ παρέχουν οποιαδήποτε ασυλία, «όπως κάνει η ΝΔ».

«Όποιος ψηφίσει Νέα Δημοκρατία δίνει ασυλία στον Παπασταύρου, στον Μαρκογιαννάκη, που διώκεται για κακούργημα, στα μέλη της «λίστας Λαγκάρντ», που θα αποδειχθούν πολύ σύντομα από την κατάθεση Φαλτσιανί, και σε όλους αυτούς που περιέχονται στις λίστες της Siemens και του Χριστοφοράκου» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μιλάμε για μια ολόκληρη χώρα, η οποία μεταναστεύει ως θύμα του πολέμου, και είναι απόλυτα σαφές ότι αυτό δεν αντιμετωπίζεται με χρήση πολεμικής βίας» και πολύ περισσότερο «δεν μπορεί κανείς Έλληνας οπλίτης να σκοτώσει ούτε να δώσει εντολή αξιωματικός ή Έλληνας υπουργός για τη δολοφονία δίχρονων παιδιών».

Αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική κατά της διαφθοράς, είπε ότι ο ίδιος στο Υπουργείο ‘Αμυνας δημιούργησε την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων και έστειλε 19 υποθέσεις εξοπλιστικών στην εισαγγελέα Διαφθοράς, οι οποίες προχωρούν στο ακροατήριο.

«Όλα αυτά τα χρόνια καμία από αυτές τις υποθέσεις δεν είχε πάει στον εισαγγελέα Διαφθοράς. Είναι χαρακτηριστική, εξάλλου, η φράση του Φαλτσιανί, όταν είπε ότι «πέντε ολόκληρα χρόνια κανείς δεν ζήτησε τη συνδρομή μου». Αυτή η κυβέρνηση και αυτή η Δικαιοσύνη ζήτησαν τη συνδρομή, και μάλιστα, εάν αποδειχθεί ότι υπήρχαν παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελέων και τηλεφωνήματα από «παναθηναϊκάκηδες» ή από πρώην υπουργούς Δικαιοσύνης, αυτό θα σημαίνει ξεκάθαρα ότι δυστυχώς το παλαιό καθεστώς δεν έβαλε μυαλό» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Για την αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος είπε ότι η πρώτη αποκατάσταση που έγινε επί της θητείας του ως υπουργού ‘Αμυνας, ήταν εκείνη του επιδόματος παραμεθορίου.

Πρόσθεσε ότι είχε βρει τα χρήματα για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και υπέγραψε ΚΥΑ για να αποκατασταθούν οι μισθοί, αλλά η απόφαση δεν υπεγράφη ούτε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ούτε από το υπουργείο Ναυτιλίας, λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ