Skip to main content

ΚΙΔΗΣΟ: Απλώς και μόνον πολιτική ευθύνη για μία δολοφονία δεν νοείται

«Η σημερινή κυνική ομολογία Μιχαλολιάκου περί ανάληψης της “πολιτικής” ευθύνης για τη δολοφονία του Φύσσα, απλώς επιβεβαίωσε την πασιφανέστατη ακέραιη ευθύνη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας ότι «απλώς και μόνον “πολιτική” ευθύνη για μια δολοφονία δεν νοείται».

«Ο – τουλάχιστον – ηθικός αυτουργός Μιχαλολιάκος επαίρεται και αισθάνεται υπερήφανος για τις εγκληματικές πράξεις των μελών του. Και προσδοκά ψήφους», αναφέρει ο κ. Πεταλωτής.

Συνεχίζοντας τονίζει ότι «η βία σε όλες της τις μορφές και τις εντάσεις αποτελεί συστατικό στοιχείο ύπαρξης και λειτουργίας κάθε φασιστικής και ναζιστικής οργάνωσης».

Όπως εκτιμά, για να αντιμετωπιστεί, να αποκαλυφθεί και να εκμηδενιστεί δεν αρκούν λεκτικοί αφορισμοί ούτε συναγωνισμός των άλλων κομμάτων απλώς για την σειρά και την εκλογική τους θέση, αλλά απαιτείται σαρωτική πρόοδος, αλλαγή, Δημοκρατία.

«Απαιτούνται θέσεις και πολιτική ουσία που δυστυχώς απουσιάζουν από αυτήν την εκλογική δραστηριότητα», παρατηρεί ο κ. Πεταλωτής και εκτιμά ότι η «επίκληση απολίτικων επιχειρημάτων και ανούσιων ανταγωνισμών, αντιθέτως, επιτρέπουν να παρουσιάζεται το νεοναζιστικό μόρφωμα ως “εθνικό”, “πατριωτικό” και “εναλλακτικό” αποκρύπτοντας εντέχνως τα άκρως φασιστικά του χαρακτηριστικά».

«Εξάλλου η εποχή κατά την οποία ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Μπαλτάκος υπήρξε προνομιακός συνομιλητής τους, είναι πολύ πρόσφατη. Και ήταν ομολογουμένως “γνωστός” για τη δράση του αυτή», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΔΗΣΟ.