Skip to main content

Εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος έως τον Δεκέμβριο ζητεί ο Δ. Παπαδημούλης

Εξειδίκευση των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους και ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα ζητεί από τους θεσμούς ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με συνέντευξή του στο βρετανικό οικονομικό περιοδικό «Financier Worldwide».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το χρέος, σημείωσε: «Από την πλευρά των θεσμών, θα πρέπει να εξειδικευτούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί στον “οδικό χάρτη” του Μαΐου 2016, με απώτερο ορίζοντα ολοκλήρωσης και καθορισμού αυτών των μέτρων, τον Δεκέμβριου του 2016».

Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «στο ίδιο πλαίσιο, είναι σημαντικό να αναγνωρισθεί από τους θεσμούς η αναγκαιότητα για ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, της τάξης του 2,5% για το 2019 και 2% για το 2020, προκειμένου να καταφέρουμε να έχουμε διατηρήσιμη ανάπτυξη και η κυβέρνηση να αυξήσει τις επιλογές που έχει για την άσκηση οικονομικής πολιτικής που θα επιμερίζει ακόμη πιο δίκαια τα φορολογικά βάρη μεταξύ των κοινωνικών ομάδων».