Skip to main content

Αλ. Τσίπρας: Πυξίδα για την επόμενη ημέρα η ΔΕΘ

«Βαρόμετρο» χαρακτήρισε την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην 80ή ΔΕΘ.

«Όταν η οικονομία ήταν σε μεγάλη πτώση και ύφεση είχαμε μια Έκθεση συρρικνωμένη. Φέτος είχαμε μια έκπληξη. Περισσότερες επιχειρήσεις, περισσότερα περίπτερα και χωροταξικά μεγαλύτερος χώρος», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαίνεται ότι η Έκθεση είναι μια 80χρονη που ξανανιώνει και είναι μια πυξίδα για την επόμενη ημέρα, που θέλουμε να είναι μια ημέρα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε και το περίπτερο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και έρευνας , όπου δοκίμασε μια τεχνολογική εφαρμογή που τον εμφάνισε να φοράει γραβάτα. Στο περίπτερο της ΕΥΑΘ του υπενθύμισαν το δημοψήφισμα που είχε βγάλει “όχι” στην ιδιωτικοποίηση του νερού σε ποσοστό 98% και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο η εταιρεία.

Στο περίπτερο του υπουργείου Εργασίας έβγαλε φωτογραφία με τους εργαζόμενους, ενώ στο Περίπτερο της ΕΡΤ 3 τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γιάννης Μυλόπουλος και εργαζόμενοι.

Στο Περίπτερο 16 τον υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στο Περίπτερο του ΟΛΘ τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιάννης Παντής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε, επίσης, τα περίπτερα τη Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτών, του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και άλλων οργανισμών και φορέων.

Τελευταίος σταθμός ήταν το Περίπτερο 3 όπου εκτίθενται τα αντίγραφα των “Μαγεμένων” της Θεσσαλονίκης, καθώς τα πρωτότυπα βρίσκονται στο Μουσείο του Λούβρου. Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε λεπτομερώς για την ιστορία τους και τις προσπάθειες για την επιστροφή τους.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι πρώην υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Χρήστος Σπίρτζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παρασκευόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Τάσος Κουράκης, Δημήτρης Μάρδας, Γιάννης Αμανατίδης, η εκπρόσωπος Τύπου Ολγα Γεροβασίλη, υποψήφιοι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελος, Ρία Καλφακάκου, Κατερίναι Ιγγλέζη.

Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε από μια μικρή ομάδα γυναικών, που δήλωσαν ότι είναι συγγενείς εργαζομένων στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, χωρίς πάντως να δοθεί περισσότερη έκταση στη περιστατικό.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ