Skip to main content

Α. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Θα πετύχουμε πλεόνασμα 3,5% χωρίς μείωση συντάξεων

Για το 2019 είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα πετύχουμε το πλεόνασμα του 3,5% χωρίς να χρειαστεί να μειώσουμε τις συντάξεις, είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

«Η μεγάλη αγωνία σήμερα αφορά στο εάν τα μέτρα που απαίτησε το ΔΝΤ για το 2019 θα εφαρμοστούν ή όχι», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας. Τόνισε με σαφήνεια ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία και τις προβλέψεις που έχουμε για το 2019 η θέση, οι απόψεις και τα επιχειρήματα του ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνονται».

«Αυτή τη θέση, αφού την επαληθεύσουμε από τα στατιστικά στοιχεία το επόμενο διάστημα, θα την εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας στην Κομισιόν, που θα παρουσιάσουμε, όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης, περί τα μέσα Οκτωβρίου, τον προϋπολογισμό του 2019», σημείωσε.

Υπογράμμισε δε ότι «ήδη διαφαίνεται ότι οι εταίροι μας αποδέχονται και είναι ευτυχείς για τη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, αλλά εμείς ταυτόχρονα θα τους εξηγήσουμε ότι το μέτρο αυτό, πέρα από αχρείαστο δημοσιονομικά είναι και μη διαρθρωτικό αλλά και αντιαναπτυξιακό».