Skip to main content

Αρ. Πελώνη: Δεν αποκλείονται τοπικές παρεμβάσεις, αν χρειαστούν

Δεν υπήρξε ποτέ απαλλαγή από τη χρήση μάσκας, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη προσθέτοντας ότι η απόφαση για μερική κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ανακοινώθηκε στις 23 Ιουνίου μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Η ίδια απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων οριζόντιων μέτρων τύπου lockdown αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικές παρεμβάσεις αν χρειαστούν.

Η κοινωνία και η οικονομία πρέπει να μείνουν ανοιχτές, δεν πρέπει να ξαναπάμε σε τέτοιου είδους μέτρα, δεν μπορεί ένα κομμάτι της κοινωνίας να κρατά τους άλλους πίσω, σημείωσε η κ. Πελώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «το μόνο όπλο απέναντι στη μετάλλαξη και απέναντι στον ιό, η μόνη ασπίδα και για τον εαυτό μας και για τους άλλους είναι ο εμβολιασμός».

Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες η οποία έχει προκαλέσει την ανησυχία ειδικών και κυβέρνησης, ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 27 έτη, ενώ, όπως είπε, διαπιστώθηκε μεγάλη θετικότητα στην περιοχή της Γλυφάδας και από την ιχνηλάτηση προκύπτει μετάδοση από συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς με κινητά συνεργεία, που ξεκίνησαν χθες από την Κρήτη, τόνισε ότι κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική και υψηλότερη του αναμενόμενου.

Σημείωσε, τέλος, ότι χθες κλείστηκαν συνολικά 51.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού και απηύθυνε κάλεσμα στην Εκκλησία, την κοινωνία των πολιτών, την τοπική αυτοδιοίκηση να βάλουν πλάτη για την ενίσχυση των εμβολιασμών.