Skip to main content

Αδ. Γεωργιάδης: Αν συνεχιστεί η άνοδος κρουσμάτων πρέπει να συζητάμε εκ νέου τι θα κάνουμε

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Για τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσει την πολιτική της κυβέρνησης το ενδεχόμενο να εδραιωθεί η αυξητική τάση των νέων κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε, εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός ανόδου των κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες η εικόνα της Ελλάδας θα είναι διαφορετική και θα πρέπει να συζητάμε εκ νέου τι θα κάνουμε με την πανδημία.

Σημειώνοντας την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιθανόν να προσβάλλει και εμβολιασμένους  αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να νοσηλευτεί κάποιος σε ΜΕΘ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως δεν πρέπει να καταστραφεί η καλή εικόνα για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, με τις προβλέψεις των οίκων αξιολόγησης να είναι κάθε μήνα καλύτερες από τον προηγούμενο.

Σχολιάζοντας την πορεία του τουρισμού, ο υπουργός υποστήριξε ότι ο ρυθμός των αφίξεων του 2021 είναι μεγαλύτερος από τις αφίξεις τον Ιούλιο του 2020 και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία «είναι καταπληκτικές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι οι επενδύσεις ξεκίνησαν «να παίρνουν φωτιά» και τα ακίνητα στο Ελληνικό έχουν γίνει ανάρπαστα, κυρίως από τους ανθρώπους του εξωτερικού.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα δημόσια οικονομικά παραμένουν ισχυρά, η ζημία όμως που έχει υποστεί η  ιδιωτική οικονομία δεν μπορεί να στηριχτεί εκ νέου με πόρους.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι τα δημόσια οικονομικά παραμένουν ισχυρά, η ζημία όμως που έχει υποστεί η  ιδιωτική οικονομία δεν μπορεί να στηριχτεί εκ νέου με πόρους.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.