Skip to main content

Δ. Παπαδημούλης: Εντελώς λανθασμένη η επιλογή κάποιων να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ζούμε το χρονικό μιας προαναγγελθείσας διάσπασης εδώ και καιρό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας το πρωί στο Mega για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στους διαφωνούντες, ο κ. Παπαδημούλης είπε πως δεν θα μιλήσει ποτέ για «προδότες, για αποστάτες», αλλά τόνισε πως διαφωνεί πλήρως «με την επιλογή τους». «Νομίζω ότι η επιλογή τους να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να αποχωρήσουν από ρόλο συμπολίτευσης και να περάσουν σε ρόλο αντιπολίτευσης είναι μία εντελώς λανθασμένη επιλογή, η οποία θα κριθεί από τους πολίτες», επισήμανε, για να συμπληρώσει:

«Έχουν κάνει την επιλογή τους κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να περάσουν από τον ρόλο της συμπολίτευσης, στον ρόλο της αντιπολίτευσης, να δημιουργήσουν ένα καινούργιο κόμμα, αντίπαλο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με σημαία την επιστροφή στη δραχμή και αυτό καθιστά αναγκαστικές τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο ο Τσίπρας έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη στον λαό από ό,τι στη σημερινή Βουλή και αυτό θα φανεί με τις δημοκρατικές διαδικασίες». Αντίθετα, είπε, «οι οπαδοί της επιστροφής σε δραχμή και μάλιστα με μνημόνιο θα έχουν πολύ μικρότερη δύναμη στον λαό και στην επόμενη Βουλή από ό,τι στη σημερινή Βουλή, στην οποία εξελέγησαν με τη σημαία ενός κόμματος που ήθελε λύση εντός ευρώ».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι προσωπικά θα προτιμούσε «να προχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει δουλειά και να φθάσουμε και πέραν της πρώτης αξιολόγησης, έχοντας αποτελέσματα και στον τομέα της μείωσης του χρέους και της συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι και στην άρση των capital controls, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί και να κανονικοποιηθεί η λειτουργία της οικονομίας». «Αλλά, νομίζω ότι αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή είναι να αποκατασταθεί με παρεμβολή του λαϊκού παράγοντα η πολιτική σταθερότητα, μία συνεκτική κυβερνητική πλειοψηφία διότι αυτά αποτελούν προϋπόθεση για να μπει το νερό στο αυλάκι» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ