Skip to main content

Όλγα Γεροβασίλη: Ο Π. Λαφαζάνης υποστήριξε το σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ, δηλαδή το σχέδιο της Γερμανίας

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει υποστηρίξει ανοιχτά τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ, όπως την επιθυμούσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, καταγγέλλει η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη σε ραδιοφωνικό σταθμό, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης επισημαίνει ότι «εδώ και τρία χρόνια καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής, ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής»

Παράλληλα, ερωτά εάν η μετάβαση στο νέο νόμισμα θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι.

Όπως εξηγεί, αν είναι συμφωνημένη, θα έχουμε απλώς μνημόνιο με δραχμή πράγμα που δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση καλύτερη λύση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα.

«Αν δεν είναι συμφωνημένη πως θα στηριχτεί το νέο νόμισμα; Με ποια αποθεματικά; Με ποια ρευστότητα; Ή με ποιά δάνεια από άλλες πηγές; Ή μήπως θα υποτιμηθεί ελεύθερα με όρους παγκόσμιας αγοράς;» συνεχίζει.

Όπως υπογραμμίζει παράλληλα, το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ήθελε τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Το σχέδιο αυτό είχε ανοιχτά υποστηριχτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα από τον ίδιο (Λαφαζάνης) και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας» προσθέτει η κ. Γεροβασίλη.

«Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς» καταλήγει η εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΜΠΕ