Skip to main content

Ν. Παρασκευόπουλος: Γίνονται τακτικές ή έκτακτες έρευνες στα κελιά κρατουμένων

Τακτικές ή έκτακτες έρευνες στα κελιά προβλέπονται και διεξάγονται, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε έρευνα της Αστυνομίας σε κελιά των φυλακών.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Παρασκευόπουλος «οι αστυνομικοί δέχονται εντολές μόνο από την υπεύθυνη ιεραρχία. Επομένως αποκλείεται να έχουν δεχθεί εντολές από “άλλους, οι οποίοι και πάλι κρύβονται”».

Κατά τα λοιπά, έρευνες στα κελιά προβλέπονται και διεξάγονται, τακτικές ή έκτακτες, είτε με εντολές  της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είτε και υπηρεσιακά από το αρμόδιο προσωπικό της  σωφρονιστικής διοίκησης.

Η ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, όχι μόνο δεν κρύβονται αλλά αντιθέτως πολύπλευρα στοχοποιούνται».

Σημειώνεται ότι τα δημοσιεύματα επικαλούνται γραπτές διαμαρτυρίες μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», τα οποία καταγγέλλουν έλεγχο των κελιών τους από τις αστυνομικές αρχές.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση, με αιχμές, του Γιάννη Πανούση, αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Σε αυτή σημείωνε ότι δεν έχει καμία ανάμιξη στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τόνισε ότι θεωρεί απαράδεκτο να εμπλέκεται το όνομά του, «προκειμένου να κρύψουν τα ανομήματα τους ορισμένοι υπόγειοι, διπρόσωποι τάχα δικαιωματίες».

«Ούτε ως επιστήμονας, ούτε ως Υπουργός, συμφωνώ με την εμπλοκή της Αστυνομίας σε τέτοιες δράσεις. Άρα η εντολή έχει δοθεί από αλλού και από άλλους, οι οποίοι και πάλι κρύβονται…» ανέφερε.

Newsroom Naftemporiki.gr