Skip to main content

Η μεταμνημονιακή περίοδος στο επίκεντρο του Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ

Στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση για τη μετα-μνημονιακή περίοδο πραγματοποιήθηκε στην τρίωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στα δεδομένα της νέας περιόδου.

Ανάλογη συζήτηση αναμένεται να λάβει χώρα και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, την προσεχή Δευτέρα, «προκειμένου το κόμμα να καταστεί αντίστοιχο των προσδοκιών του κόσμου και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της νέας φάσης».

Κατά τη διάρκεια της επικείμενης συνεδρίασης της Κ.Ε., μάλιστα, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και για τη θέση του νέου γενικού γραμματέα του κόμματος, οι οποίες σχετίζονται με τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Οι ίδιες κομματικές πηγές επεσήμαναν ότι «οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία του κόμματος, πρέπει να διορθωθούν» και ότι «το κόμμα πρέπει να ισχυροποιηθεί ώστε να μπορέσει με μεγαλύτερη δύναμη να δώσει τις μάχες της επόμενης περιόδου».

Άλλωστε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκε η πολιτική συγκυρία, αλλά και η στρατηγική των υπόλοιπων κομμάτων, εν όψει και των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019.

Οι ίδιες πηγές, τέλος, υπογράμμισαν ότι «βασικό ζητούμενο στη νέα περίοδο είναι η υλοποίηση ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που θα αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση των εργαζόμενων, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας και τις θεσμικές αλλαγές».

naftemporiki.gr