Skip to main content

Ν. Σαντορινιός: Κούφια λόγια από τον Κ. Μητσοτάκη στην Κάρπαθο

«Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Αυτό φαίνεται να είναι το σύνθημα της Ν.Δ. από τις πρώτες κιόλας μέρες της ανάληψης της διακυβέρνησης» τονίζει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κάρπαθο.

Σχετικά με το Νοσοκομείο του νησιού, ο κ. Σαντορινιός υποστηρίζει ότι είναι ήδη έτοιμο, έχουν προκηρυχθεί οι  θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και το μόνο που απομένει είναι ο κόμβος σύνδεσης του Νοσοκομείου με τον επαρχιακό δρόμο και η διευθέτηση των ομβρίων υδάτων, έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού υπενθύμισε ότι από τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Κάρπαθος και στη συνέχεια η Κάσος συνδέθηκαν με επιπλέον πλοίο πολύ πιο σύγχρονο, γεγονός που βελτίωσε σημαντικά τις συνθήκες ζωής των νησιωτών.

«Περιμένουμε την διαβεβαίωσή του ότι την 1η Νοεμβρίου θα υπάρχουν ακτοπλοϊκές γραμμές που θα εξυπηρετούν τα νησιά, γιατί μέχρι σήμερα ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές δεν έχει προκηρυχθεί, παρόλο που οι απαραίτητες γνωμοδοτήσεις για την υλοποίηση του διαγωνισμού εξασφαλίστηκαν πριν από τις εκλογές» υπογράμμισε ο κ. Σαντορινιός.

Ακόμη κατηγόρησε τον υπ. Οικονομικών γιατί απέρριψε τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά με πληθυσμό κάτω από 1.000 κατοίκους. «Την ώρα που μπόρεσαν να βρουν 22 εκατ. ευρώ για να ικανοποιήσουν τους έχοντες περιουσίες άνω του ενός εκατομμυρίου, δεν μπόρεσαν να βρουν δύο εκατ. για τους κατοίκους των νησιών.

Τέλος, σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο στα καύσιμα, έκανε λόγο για τη μείωση της τιμής της βενζίνης, που πριν από τη λήψη του μέτρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρυσι στην Κάρπαθο πλησίαζε τα 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη.