Skip to main content

Αιχμές Μ. Λαζαρίδη κατά Ν. Δένδια: Αν ήμουν πρωτοκλασάτος υπουργός, δεν θα έκανα αυτές τις δηλώσεις

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

«Φαντάζομαι ο κ. Δένδιας έχει κάνει την αυτοκριτική του» δήλωσε ο βουλευτές, σχολιάζοντας τις αιχμηρές αναφορές του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τις δημοσκοπικές επιδόσεις της Ν.Δ.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Καρφιά» στον Νίκο Δένδια με φόντο την αιχμηρή τοποθέτησή του για τις δημοσκοπικές επιδόσεις της Ν.Δ. έριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Ερωτηθείς για τη συνοχή στη γαλάζια παράταξη ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε αρχικά πως «η Ν.Δ. είναι ενωμένη περισσότερο από ποτέ». «Κατά την προσωπική μου άποψη δεν υπάρχουν ζητήματα στη Νέα Δημοκρατία. Στόχος μας είναι μια μάχη, μια νίκη, ούτως ώστε να υπάρξει η τρίτη θητεία της Ν.Δ. και το πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί ακραδάντως» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

«Φαντάζομαι ο κ. Δένδιας έχει κάνει την αυτοκριτική του»

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας που συζητήθηκαν σημείωσε: «Από εκεί και πέρα, αν κάτι δεν πηγαίνει καλά στη Ν.Δ., να πάρω την άποψη του κ. Δένδια, τον οποίο τον σέβομαι και τον εκτιμώ, και για το έργο του στο υπουργείο Εξωτερικών και για το έργο του στο υπουργείο Άμυνας, ευθύνεται ένας; Δηλαδή ευθύνεται ο αρχηγός της παράταξης, ο πρωθυπουργός; Οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί δεν έχουν ευθύνες;» διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας: «Αν ισχύει αυτό το οποίο λέει ο κ. Δένδιας, φαντάζομαι ότι έχει κάνει κι εκείνος την αυτοκριτική του, έχει διαπιστώσει τι δεν έχει κάνει καλά, ούτως ώστε η Ν.Δ. να μην είναι σε αυτή την κατάσταση που εκείνος υποστηρίζει και θα έχει κάνει και τις εισηγήσεις του. Αυτό φαντάζομαι, δεν είναι το λογικό;».

«Αν εντοπίζεις κάτι, το συζητάς στα συλλογικά σου όργανα, δεν βγαίνεις να το λες σε κομματικές εκδηλώσεις»

«Αν είσαι πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ. και έχεις δώσει μάχες και δίνεις καθημερινά μάχες για την παράταξή σου, αν εντοπίζεις κάτι, το συζητάς στα συλλογικά σου όργανα και πρωτίστως με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ., δεν βγαίνεις να το λες σε κομματικές εκδηλώσεις μόνο. Εγώ, αν ήμουν πρωτοκλασάτος υπουργός επτά χρόνια, δεν θα τις έκανα αυτές τις δηλώσεις. Δεν βοηθάνε» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Επεσήμανε ακόμη πως είναι «θεμιτό για κάθε πολιτικό να έχει τις δικές του φιλοδοξίες, αρκεί να μην κάνουν κακό στην παράταξη». «Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να ανατρέψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μετά από επτά χρόνια διακυβερνήσεως με σοβαρά προβλήματα και σοβαρές κρίσεις βρίσκεται 18 μονάδες μπροστά από το δεύτερο κόμμα, αγγίζοντας το 32%, νομίζω ότι δεν πρέπει να πατάει καλά πολιτικά. Αφήστε να γίνουν οι εθνικές εκλογές, ας έχουν όλοι τις θεμιτές φιλοδοξίες, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να ξέρουν ότι η αλλαγή στη Ν.Δ. αργεί πολύ ακόμα» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Π. Μαρινάκης: Μεγεθύνθηκε το θέμα με τις δηλώσεις Δένδια

Για το θέμα ερωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους. Ερωτηθείς σχετικά, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης, σχολίασε πως «περισσότερο το θέμα αυτό μεγεθύνθηκε τις τελευταίες ημέρες παρά υπάρχει πραγματικά».

Κληθείς δε να σχολιάσει τα όσα είπε ο Μακάριος Λαζαρίδης για τον κ. Δένδια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν έχω να προσθέσω κάτι για το συγκεκριμένο θέμα. Νομίζω ότι ένα κυβερνητικό στέλεχος που είναι και εκλεγμένος βουλευτής πολύ καλά κάνει και πηγαίνει και στις κομματικές εκδηλώσεις και παρίσταται, όπως έχω παρασταθεί και εγώ και ο κύριος Λαζαρίδης και όλοι μας. Είναι δύο εντελώς διαφορετικές, διαφορετικού χαρακτήρα εκδηλώσεις. Άλλο ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων. Άλλο η παρουσία σε μια κομματική εκδήλωση. Ούτως ή άλλως, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, πρώτα εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια εξελέγη πρωθυπουργός».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια το πώς αναπαρήχθηκαν οι δηλώσεις του ίδιου για το ζήτημα ανέφερε: «Αντιλαμβάνομαι και από αυτή την εμπειρία των 2,5 ετών σε αυτή τη θέση, ότι η αποσπασματική παράθεση μέρους ομιλιών ή συνεντεύξεων, ειδικά σε μια περίοδο, που δεν υπάρχουν και φοβερές ειδήσεις, όπως είναι ένα τριήμερο, είναι κάτι το οποίο συμβαίνει. Απάντησα- χωρίς να είναι αυτό απάντηση στον κύριο Δένδια- και ενώ επεσήμανα, ότι ήταν μια ομιλία, η οποία παρέθετε το κυβερνητικό έργο και στο Υπουργείο Άμυνας και συνολικά, μιλούσε συνολικά θετικά για την κυβέρνηση, βγήκαν στη συνέχεια τίτλοι, ότι απάντησα στον υπουργό Άμυνας. Δεν έχω κάτι περισσότερο να πω».

Σημείωσε ακόμη πως «δεν υπάρχει άνθρωπος και στο κόμμα και στην κυβέρνηση που να μην θέλει άλλη μια εκλογική νίκη την επόμενη φορά, στις επόμενες εκλογές». «Δεν νομίζω, ότι μπορείτε να θυμηθείτε άλλη κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας σε μία τόσο δύσκολη περίοδο γεωπολιτικά και σε μία περίοδο με πρωτοφανείς κρίσεις να έχουν ξεσπάσει, να έχει τέτοια ανθεκτικότητα. Η κυβέρνηση αυτή είναι μπροστά με διψήφια ποσοστά από το οποιοδήποτε δεύτερο κόμμα, γιατί εκεί υπάρχουν εναλλαγές και όπως συνέβη και το 2023, θα έχουμε μία καλή απ’ ό,τι φαίνεται αφετηρία, ένα χρόνο μετά. Το τί θα γίνει στο τέλος, αυτό θα το αποφασίσουν οι πολίτες. Ο ελληνικός λαός θα κρίνει. Ό,τι και να λέμε παρέλκει» πρόσθεσε.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.