Βέβαιος ότι το καλώδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου δεν πρόκειται να ποντιστεί εμφανίστηκε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Πρεσβευτής, Παναγιώτης Ιωακειμίδης.
Μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής σημείωσε: «Το καλώδιο δυστυχώς δεν πρόκειται να ποντιστεί, επομένως η ηλεκτρική σύνδεση Κύπρου και ΕΕ δεν θα γίνει και όλη η υπόθεση θα καταλήξει σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο».
Ο κ. Ιωακειμίδης εκτίμησε ότι «η πόντιση του καλωδίου θα μπορούσε να γίνει μόνο κάτω από δύο προϋποθέσεις: Μόνο αν το αγκάλιαζε με θέρμη η Κύπρος που είναι η άμεσα ενδιαφερόμενη χώρα και αν υπήρχε μία κατανόηση μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας».
«Η κατανόηση είναι εξαιρετικά σημαντική διότι χωρίς αυτήν, δεν μπορεί να προχωρήσει η πόντιση του καλωδίου», είπε ο κ. Ιωακειμίδης προσθέτοντας ότι ελλείψει αυτής «θα σήμαινε πόλεμο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας».