Skip to main content

Γκάφα από Αυγενάκη στη Βουλή: Για να συνδέσει Σημανδράκο και ΠΑΣΟΚ έδειξε φωτογραφία από τα… καρναβάλια

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αιχμηρή απάντηση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στον πρώην υπουργό

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, το όνομα του οποίου εμπεριέρχεται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κατά την σημερινή του ομιλία στη Βουλή, εκτός την υπεράσπιση του εαυτού του ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος» του, θέλησε μέσω δημοσιευμάτων και φωτογραφιών να παρουσιάσει και να συνδέσει -τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Σημανδράκο, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή για τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μήπως κάποιοι ήθελαν να παραμείνει στη θέση του και ως εκ τούτου στοχοποίησαν τον πρ Υπουργό, όταν ζήτησε την παραίτησή του, επειδή ακριβώς προστάτευε ο κ. Σημανδράκος τα συμφέροντά τους.

Μήπως γιατί οι πληρωμές με «μαύρες οθόνες» στους παραγωγούς, και νομίζω είναι αντιληπτό τι εννοούμε, οι καθυστερήσεις στην ενιαία ενίσχυση, οι αστοχίες στις πληρωμές Ιουνίου & Οκτωβρίου 2023, που έγιναν επί θητείας του κ. Σημανδράκου, εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα; Πρόσωπα που ο ίδιος γνωρίζει και οφείλει να ενημερώσει. Και όχι ασφαλώς τους αγρότες, που δικαιούνταν επιδότηση και περίμεναν να την δουν στο λογαριασμό τους».

Και πρόσθεσε:

«Να σας ενημερώσω πως ο κύριος Σημανδράκος είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών με το ΠΑΣΟΚ από το 2014-2019.

Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοζάνης από το 2019, πάλι με στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αρμόδιος σε θέματα Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων. Θυμίζω ότι σε όσους δεν ξέρουν ή ξεχνούν ότι με σκανδαλώδη απόφαση, επί των ημερών του, παραχωρήθηκαν δημοτικές εκτάσεις για την εγκατάσταση Φ/Β Πάρκων – Επενδύσεων της δικής του εταιρείας. Γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και δεκάδες δημοσιεύματα», ενώ προσκόμισε και παλαιά φωτογραφία του κ. Σημανδράκου κρατώντας ένα πλακάτ που ανέγραφε: «ΠΑΣΟΚ θα λέτε και θα κλαίτε».

EUROKINISSI

Απάντηση Ανδρουλάκη: «Φέρατε φωτογραφία από τα καρναβάλια»

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ανδρουλάκης, απάντησε στον πρώην υπουργό, λέγοντας τα εξής:

«Προσπάθηκε να εμφανίσει ως ΠΑΣΟΚ τον Σημανδράκο. Είπε ότι κατέβηκε ως υποψήφιος δήμαρχος το 2019 με το ΠΑΣΟΚ, όταν κατέβηκε απέναντι από τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη. Εμφάνισε και μια φωτογραφία. Και λέει ”ορίστε, είναι ΠΑΣΟΚ. Κρατάει εδώ ένα πλακάτ που λέει ότι ΠΑΣΟΚ θα λέτε και θα κλαίτε. Το βλέπετε, κύριε Φλωρίδη; Ξέρετε από πού είναι αυτό; Για να καταλάβετε σε ποιον θίασο συμμετέχετε πρωταγωνιστικά; Είναι από τα καρναβάλια του χωριού του Σημανδράκου. Αυτή είναι η γελοία Νέα Δημοκρατία που έφερε ως επιχείρημα ότι είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ ο Σημανδράκος ένα πλακάτ από τα καρναβάλια. Δεν έχετε έλεος. Δεν προσφέρετε μόνο διαφθορά και συγκάλυψη, προσφέρετε και γέλιο στον ελληνικό λαό».