Στη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, με βάση την οποία κατατέθηκαν οι προτάσεις για προανακριτική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, κ. Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για σύσταση ή μη, προανακριτικής επιτροπής.
«Σε δύο μόνο σημεία στη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας αναφέρεται το όνομά μου», τόνισε ο κ. Βορίδης.
Όπως είπε, το «συμφωνώ» για την εφαρμογή μιας υπουργικής απόφασης δεν συνιστά εγκληματική πράξη. Μάλιστα, ανάφερε ότι δεν είναι εγκληματική πράξη το αίτημα του να παραιτηθεί ο τότε πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Βάρρας. «Είναι έγκλημα να ζητάς την παραίτηση υφισταμένου σου;» είπε.
Συνέχισε, λέγοντας ότι είναι οξύμωρο να του αποδίδεται συνέργεια και ηθική αυτουργία. «Μου λέτε ότι έχω κάνει συνέργεια σε άγνωστο αυτουργό για άγνωστη πράξη» σημείωσε.
«Αβάσιμες» οι προτάσεις
Ο πρώην υπουργός μίλησε για προδήλως αβάσιμες προτάσεις που δεν μπορούν να θεραπευτούν, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα παραγραφής.
Ο κ. Βορίδης είπε ότι κατηγορείται για εγκλήματα σε πράξεις που δεν είναι καν διοικητικές, αναφερόμενος σε έγγραφο που το έστειλε ο Γρηγόρης Βάρρας και πρόσθεσε ότι η υπογραφή του υπουργού σε ένα τέτοιο έγγραφο δεν έχει νομική σημασία.
Πρόσθεσε ότι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -όπως ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου– συμφωνούσαν πάντα με τις εισηγήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ -και τις υπέγραφαν- για την κατανομή των βοσκοτόπων.