«51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τιμούμε τη μνήμη των πεσόντων και στεκόμαστε στο πλευρό του Κυπριακού λαού», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αναφέρει ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: « Η Ευρώπη και η διεθνής κοινότητα δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια στην κατοχή και διχοτόμηση της Κύπρου, στην καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Απαιτούμε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ. Και η Ευρώπη να πάρει μέτρα για την παράνομη κατοχή μιας ευρωπαϊκής χώρας από την Τουρκία.
Απαιτείται άμεσα η αποχώρηση των στρατευμάτων και η επανέναρξη των συζητήσεων από εκεί που σταμάτησαν το 2017, με στόχο τη δημιουργία μιας Διζωνικής – Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Και για τον λόγο αυτό απαιτούνται ουσιαστικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.
Η Ειρήνη και η Δικαιοσύνη δεν είναι αιτήματα μόνο του Κυπριακού λαού. Είναι υποχρέωση της Ευρώπης, αλλά και απαίτηση όλων των προοδευτικών και δημοκρατών πολιτών και των λαών όλου του κόσμου», τονίζει ο κ. Φάμελλος.
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΡΙΖΑ: Να μπει τέλος στο άθλιο καθεστώς διχοτόμησης της Κύπρου